Son dakika: Okullarda sabahçı-öğlenci uygulaması bitiyor


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Okullarda sabahçı-öğlenci uygulaması bitiyor

Başbakan Binali Yıldırım Orta vadeli program açıklamasında, Okullarda uygulanan sabahçı-öğlenci sisteminin ortadan kaldırılacağını ve ikili eğitimden tam gün eğitime geçileceğini söyledi. Yıldırım Ekonomiden, bilime eğitime yönelik hedefleri sıraladı.

Takip Et

ÇIRAKLIK EĞİTİMİ ZORUNLU OLACAK

Çıraklık eğitimini zorunlu hale getiriyoruz. Ekonominin üretim gücünü artıracağız. Patent kanunu hayata geçireceğiz. Sanayide yerli üretimi kamu alımları ile destekleyeceğiz.

AKILLI TAHTA, İNTERNET, TABLET KIRSALLARDA DA ARTACAK

Sağlıkta yerlileştirme ve millileştirmede de daha ileri bir noktaya geleceğiz. Uzay araştırmalarında da çalışmalar yapacağız. Enerji çalışmalarımız olacak. Bilgi toplumuna gidiyoruz. Okullarda tabletler, akıllı tahta ve internet var. Bunu bütün kırsallarda artması lazım.

"ÖĞRENCİLERE KÖTÜ HABER"

Başbakan Yıldırım yaptığı açıklamada, 'Öğrencilere kötü haber. Yarım gün okuyacaklardı tam gün okuyacaklar. 2019'un sonuna kadar bunu yapacağız" dedi.

YABANCI DİL ZORUNLU OLACAK

Yıldırım, "Önümüzdeki dönemde okul öncesi eğitimi zorunlu hale getireceğiz' diye konuştu. 

Yıldırım, "Millet, Türkiye'de yabancı dil bilme oranı yüksek sanıyor. Öyle değil. 4+4+4 sisteminde 5. yılda yabancı dil zorunlu hale gelecek" dedi.

"YEMEKLERİNİ YİYİP DEVAM EDECEKLER"

Başbakan Binali Yıldırım, tam gün eğitimle ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Tek tip değil, başka şey anlaşılabilir. Tam zamanlı eğitim. Yani öğlenciler, sabahçılar diye bir şey vardı ya. Hem sabahçıyım hem öğlenciyim. Öğlenleyin okulda olacaklar, yemeklerini yiyip aynen çalışanlar gibi. Nasıl işe gidiyorsun, sabah gidip akşamgeliyorsun. Okula da sabah gidip akşam geliyorsun.'

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin