Son dakika: MHP'de Meral Akşener disipline sevk edildi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: MHP'de Meral Akşener disipline sevk edildi

Milliyetçi Hareket Partisi'nde(MHP) Meral Akşener ve Çağrı Heyeti üyeleri tedbirli olarak disipline sevk edildi. 'İhraç kararı' çıkması halinde Meral Akşener'in başkan adaylığı düşecek ve MHP'de siyasi hayatı son bulacak..

Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Meral Akşener, Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç hakkında MHP Tüzüğünün “Kesin Çıkarma Gerektiren Haller” başlıklı 78. Maddesinin 4. Fıkrasının c-e-g-h-i bendleri ve parti tüzüğünün 81. Maddesinin kapsamı ve gereğince kesin çıkarma cezasını gerektiren hallerin varlığı karşısında parti üyeliğinden kesin çıkarma cezasının uygulanması talebiyle MHP Merkez Disiplin Kurulu'na tedbirli olarak sevklerine karar verildiğini bildirdi.

MHP’DEN AÇIKLAMA

MHP Genel Merkezi Basın Birimi'nden yapılan açıklamada, “Parti üyelik görev ve sorumluluklarını gösteren Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğünün 11. Maddesinin ihlali sebebiyle, her biri için ayrı ayrı tatbik olunmak üzere aynı sevk maddeleri ile Meral Akşener, Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç hakkında Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğünün ‘Kesin Çıkarma Gerektiren Haller’ başlıklı 78. Maddesinin 4. Fıkrasının c-e-g-h-i bendleri ve parti tüzüğünün 81. Maddesinin kapsamı ve gereğince kesin çıkarma cezasını gerektiren hallerin varlığı karşısında parti üyeliğinden kesin çıkarma cezasının uygulanması talebiyle Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Disiplin Kurulu'na tedbirli olarak sevklerine karar verilmiştir” denildi.

AKŞENER İÇİN İHRAÇ YOLU

Eğer Meral Akşener için disiplin kurulundan ‘ihraç’ kararı çıkarsa Meral Akşener’in genel başkanlık adaylığı daha  kongreye bitmeden düşecek. Yani Akşener’in MHP’deki siyasi hayatı sona erecek.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin