Son dakika:Mesud Barzani istifa etti. Yeni açıklama geldi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika:Mesud Barzani istifa etti. Yeni açıklama geldi

Son dakika gelişmesi.. Açıklama Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanlık Ofisinden yapıldı, Siyasi anlaşmazlıklar Mesud Barzani'ye istifa ettirdi.. Barzani'nin yeni kurulacak hükümet için istifa ettiği iddia edildi.. İstifa haberlerinin ardından Barzani kanadından açıklama yapıldı.

Takip Et

Konuyla ilgili açıklama, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanlık Ofisinden yapıldı. Açıklamada, Mesud Barzani’nin “ülkedeki siyasi anlaşmazlıklara son vermek ve uzlaşmaya zemin açmak” amacıyla görevini bırakma kararı aldığı belirtildi.

IKBY sözcüsü, Önümüzdeki günler, bölgenin siyasi hayatındaki önemli değişiklikleri göstermeli” diye konuştu.

YENİ HÜKÜMET KURULACAK

IKBY’deki muhalif partiler, başkanlık koltuğunda farklı bir ismi görmek istiyor. Barzani, siyasi girişimine uygun olarak, “muhalefeti tatmin eden adaya destek vermeye hazır” olduğunu açıklarken; parlamento başkanının değiştirilmesi, hükümetin feshedilmesini ve yeni hükümetin kurulmasını da öngörüyor.

BARZANİ HABERLERİ YALANLADI

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) yetkilileri, Başkan Mesut Barzani'nin görevini bırakacağı haberlerini yalanladı.

IKBY yetkilileri, Başkan Mesut Barzani hakkında ‘Görevini bırakacak’ haberlerini yalanladı. İHA muhabirinin yetkililerden aldığı bilgilere göre, Başkan Barzani'nin yakın bir tarihte Goran ve YNK partilerinin düzenlemiş olduğu bir toplantıda ‘Siyaseten çözüm olacaksa ben bile görevimi bırakırım' açıklaması yaptığı öğrenildi. IKBY yetkilileri, yakın bir tarihte yapılan bu açıklamanın çarpıtıldığını söyledi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin