Son dakika: Maçka Jandarma Komutanı Zabit Zengin tutuklandı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Maçka Jandarma Komutanı Zabit Zengin tutuklandı

Son dakika: Geçtiğimiz günlerde, gözaltındaki bir şüphelinin ifadesi sonrası gözaltına alınan Trabzon'un Maçka İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Zabit Zengin tutuklandı

Takip Et

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve kripto subaylara yönelik yürütülen soruşturması kapsamında gözaltındaki bir şüphelinin ifadesi sonrası gözaltına alınan Trabzon'un Maçka İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Zabit Zengin, sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Geçen 30 Ağustos’ta üsteğmen rütbesi alması beklenen ve ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen Teğmen Zengin Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusunun ardından güvenlik önlemleri altında önce sağlık kontrolüne ardından da mahkemeye sevk edildi. Zabit Zengin, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

TERÖR BAĞLANTISI BULUNAMADI

Bu arada Astsubaylıktan 2009 yılında teğmenlik rütbesi alan Teğmen Zengin’in FETÖ/PDY mahrem imamlar soruşturması kapsamında sorgulandığı ve Maçka’daki PKK terör örgütü üyeleriyle de herhangi bir bağlantısının tespit edilemediği ve el konularak Siber Suçlar Şube Müdürlüğü’nde incelemeye alınan bilgisayar, cep telefonu ve dijital cihazlarında ise ciddi bir bulguya rastlanılmadığı öğrenildi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin