Kilis’e 3 roket mermisi atıldı, TSK Vurmaya başladı..


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Kilis’e 3 roket mermisi atıldı, TSK Vurmaya başladı..

Kilis’in Mücahitler Mahallesi, Suriye tarafından atılan 3 Katyuşa roket mermisi isabet aldı. Bölgeye sağlık ekipleri sevk edildi. Belediye "evlerden çıkılmaması" yönünde anonslar yaptı. İlk gelen bilgilere göre can ve mal kaybı yaşanmadı. Daha önce Kilis'e atılan roketlerin patlaması sonucu 21 kişi hayatını kaybetmişti

Takip Et

Bu sabah saatlerinde Suriye ve Irak’ta yuvalanan terör örgütü IŞİD'in Karkamış sınır kapısına iki havan mermisi atması üzerine, Türk topçu birliği IŞİD mevzilerini Fırtına obüsleriyle vurmaya başlamıştı. Sınırdaki hareketli dakikaların ardından saat 11:45 sıralarında mermilerin adresi bu kez Kilis oldu. Saat 11.45 sıralarında Suriye’den atılan roket mermileri, Mücahitler Mahallesi’ne düşerek patladı.  Patlama ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Mermilerin birakaç dakika arayla boş arazilere düştüğü belirlendi.

MERMİLERİN GELDİĞİ BÖLGE YOĞUN TOP ATIŞI

TSK unsurları da mermilerin geldiği yöne yoğun top ateşine başladı.

Kilis'e Roket Atışı

BELEDİYE ANONS YAPIYOR

‘SOKAĞA ÇIKMAYIN’ ANONSLARI

Sabah saatlerinde atılan havan mermisinin isabet ettiği evin bulunduğu sokak polisler tarafından giriş çıkışa kapatılırken, sınır hattı ve ilçe merkezinde güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı. Bu arada belediye hoparlörlerinden de sık sık; ‘Dikkat güvenlik uyarası. İlçemize yönelik havan saldırıları nedeniyle halkımızın can güvenliği için evlerinden çıkmamaları ve evlerinin zemin katlarında oturmaları ilan olunur’ anonsları yapılarak ilçe sakinlerine uyarıda bulunuldu.

Kilis'e boş araziye isabet alan roket

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin