İstanbul Maltepe'de patlama


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
İstanbul Maltepe'de patlama

İstanbul Maltepe’de bir patlama meydana geldi.. Zümrütevler, Nazmi İlker Sokak üzerinde bulunan bir elektronik firmasına kuryenin getirdiği paket infilak etti. Patlama'da 3 kişinin yaralandığı ve yakın hastanelerde tedavi altına alındıkları öğrenildi.

Takip Et

Olay saat 13:45 sıralarında Zümrütevler, Nazmi İlker Sokak üzerinde bulunan bir elektronik firmasında meydana geldi.

Patlamada ağır yaralanan şirketin genel müdürü Osman Kurdaş'ın eski Maliye Bakanlarından Kemal Kurdaş'ın oğlu olduğu belirtiliyor. Patlamaya el yapımı patlayıcının yol açtığı değerlendiriliyor. Gelen son dakika haberine göre kargolu saldırıda bir kişi gözaltına alındı. İHA'nın haberine göre gözaltına alınan şüpheli, Osman Kurdaş'ın oğlu A.C.K.

Maltepe'de patlama

PATLAYICI SİYAH POŞETLE GELMİŞ

Patlamaya neden olan paketi taşıyan kargo görevlisi, güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, sokağa gelen kargo görevlisinin adrese baktığı ve elinde siyah bir poşet olduğu görülüyor. Paketi firmaya getirdiği iddia edilen kasklı kuryenin de motosikletini almadan yaya olarak kaçtığı öne sürüldü.   

ŞOK İDDİA: ZANLI OĞLU

Olayın ardından polis olayla ilgili geniş kapsamlı araştırma başlattı.

İncelenen işyeri güvenlik kamera kayıtlarında, paketi getiren kuryenin kameraya yansıdığı görüldü. Kimliği belirlenen A.C.K. adlı kişiyi yakalamak için çalışma başlatıldı. Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen operasyonda A.C.K. yakalanarak gözaltına alındı.

Yapılan incelemede, A.C.K'nın olayda ağır yaralanan Osman Özdemir Kurdaş'ın oğlu olduğunun belirlendiği öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen A.C.K.'nın sorgu işlemleri sürüyor.

GAZ MOTORU İMALATI YAPIYOR

İş yerinin “gaz motoru” satışı yapan bir şirket olduğu öğrenildi. Doğalgaz, biogaz, çöp gazı gibi sektörlerde kullanılan “gaz motoru” ile atık ısı kazanları satan firmadaki patlamanın, sebebinin uzmanların incelemesinin ardından netleşeceği belirtildi.

Firmaya kurye ile gelen pakette patlama oldu. Patlamada ilk belirlemelere göre 3 kişi yaralandı.  Hastaneye kaldırılan yaralılardan birisinin durumununu ağır olduğu öğrenildi.  İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ilçe ekipleri, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürlüğü uzmanlar adrese sevk edildi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin