İstanbul'da gece kulübüne terör saldırısı: 39 ölü, 65 yaralı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
İstanbul'da gece kulübüne terör saldırısı: 39 ölü, 65 yaralı

İstanbul'da Yılbaşı Gecesi alçak bir terör saldırıyla kana bulandı. İstanbul’da ünlü gece kulübü Reina'da Noel Baba kıyafeti giyen silahlı bir terörist kulübün girişinde güvenlik görevlileri ve polislerle çatıştı, çatışmada 1 polis şehit oldu. Elinde uzun namlulu silahla mekana giren saldırgan eğlenmekte olan vatandaşların üzerine rast gele ateş açtı. Saldırıda 16'sı yabancı uyruklu 39 kişi hayatını kaybetti, 4'ü ağır 65 kişi de yaralandı. Yaklaşık 700 kişinin bulunduğu kulübü kana bulayan terörist kaçtı.

Takip Et

İSTANBUL’un en ünlü eğlence kulüplerinden olan Reina’ya, uzun namlulu silahlarla düzenlenen terör saldırısında biri polis ve 16'sı yabancı uyruklu 39 kişi hayatını kaybetti, 4'ü ağır 65 kişi de yaralandı. Yaklaşık 700 kişinin bulunduğu kulübü kana bulayan terörist kaçtı. Olayla ilgili Vali Vasip Şahin olayın terör saldırısı olduğunu dile getirdi. Saldırının “Noel Baba” kıyafeti giyen terörist tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi.

İLGİLİ HABER

Reina’daki hain saldırıda yaşamını yitiren 39 kişiden en az 15’inin yabancı uyruklu olduğu tespit edildi. Yaralananlara ilişkin son açıklamayı ise Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma hastanesine gelerek yaralıları ziyaret eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ yaptı. Akdağ “Hastanelerde 65 yaralı var. 65 yaralıdan 4’ünün durumu oldukça ciddi” dedi.

PEKİ HANGİ HASTANEDE KAÇ YARALI VAR?

Ajanslardan derlenen bilgilere göre 65 yaralı; Şişli Etfal, Okmeydanı, Çapa, Haseki, Vakıf Gureba hastaneleri başta olmak üzere çeşitli sağlık kuruluşlarında tedavi altına alındı. Bölgedeki 10 hastanede yaralıların tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Alçak saldırı saat 01.15 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, üzerlerinde Noel Baba kıyafeti bulunan 3 kişi, Ortaköy’deki Reina önüne geldi. Saldırganlar, yılbaşı kutlamaları yapılan eğlence mekanın girişindeki güvenlik görevlilerine ateş açtı. Güvenlik tedbiri alan polisler, saldırganlara karşılık verdi. Teröristler, güvenlik tedbiri alan polislerden birini şehit etti. İçeriye giren teröritler eğlenenlerin üzerine ateş etti.

Reina Saldırısı , Noel Baba Saldırı

YARALILAR TAHLİYE EDİLDİ

Silah sesleri üzerine çok sayıda polis ve ambulans olay yerine gönderildi. İçeride rehineler olduğu bilgisi üzerine özel harekat ekipleri beklendi. Kısa sürede ulaşan Özel Harekat Polisi, içeriye girerken, yaralılar tahliye edildi. Silah sesleri üzerine, eğlenenlerden bazılarının, denize atladığı da öne sürüldü. Deniz polisi kıyıda önlem alırken, canlarını kurtarmak için suya atlayanları kurtarmak için çalışma başlatıldı.

İLGİLİ HABER

RTÜK'TEN YAYIN YASAĞI

RTÜK'ten yapılan açıklamada, Başbakanlık tarafından, İstanbul'da 35 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin yayın yasağı getirildiği bildirildi.

YİNE FETÖ TV'Sİ YİNE AYNI SENARYO

IŞİD, PKK YA DA FETÖ NE FARKEDER BU BİR ABD SALDIRISI!
#FETÖ'nün STV Dizisinde 89. Bölümde, Bir resim sergisinde öldürülen Rus Büyükelçi Andrey Karlov suikasti neredeyse aynı sahnelerle işlenmişti.. ( Gerçekleştirildi ) Ve Aynı Dizide 90. bölümünde Noel Baba Kılığında Elinde Silahla Katliam Yapma Vardı.

Reina Bar İstanbul, Noel Baba terör saldırısı Samanyolu TV

İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin