Son dakika: İsrail savaş uçağı düşürüldü


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: İsrail savaş uçağı düşürüldü

Suriye ordusu tarafından yapılan açıklamada, "Kuneytra'da orduyu hedef alan saldırı sonrası İsrail savaş uçağı ve insansız hava aracı düşürüldü" denildi.

Takip Et

Suriye ordusu, Kuneytra'da kendilerine saldıran bir İsrail savaş uçağını ve İHA'yı vurduklarını açıkladı.

İSRAİL ORDUSUNDAN YALANLAMA 

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise, saldırı sırasında Suriye'nin iki füze fırlattığını ancak İsrail savaş uçaklarına isabet etmediğini duyurdu. 

İsrail ordusunun açıklamasında, "Suriye askeri noktalarının hedef alındığı operasyonda karadan havaya atılan iki füze fırlatılmış ancak hedeflerine ulaşmamıştır. İsrail savaş uçakları güvenli bir şekilde üslerine dönmüştür" denildi.

İSRAİL, SURİYE ASKERİ NOKTALARINI VURDU
Öte yandan İsrail ordusunun, Golan Tepeleri'nde Suriye rejimine ait bazı askeri hedefleri vurduğu bildirildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, yaptığı yazılı açıklamada, Golan Tepeleri'nin Suriye tarafından roket atılmasına tepki olarak, Golan Tepeleri'nin orta kesimlerinde Suriye rejim güçlerine ait askeri alanların vurulduğunu belirtti.

Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanmanın yaşanmadığı ifade edildi.

Golan Tepeleri'nde daha önce de Suriye'de devam eden iç savaş nedeniyle benzer durumlar yaşanmış, İsrail de çeşitli şekillerde karşılık vermişti.

Suriye'nin güneybatısında İsrail'in ise kuzeydoğusunda yer alan tepelik bölge, zengin su kaynakları ile biliniyor. Bölge, 1967'de Suriye, Ürdün ve Mısır'dan oluşan Arap İttifakı ile İsrail arasında yaşanan "Altı Gün Savaşı" sonucunda İsrail tarafından işgal edilmişti. Golan Tepeleri, 1981'de Tel Aviv yönetimi tarafından tek yanlı olarak ilhak edildi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin