Son dakika: İsrail Suriye'ye 8 füze fırlattı: Askeri havalimanı vuruldu


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: İsrail Suriye'ye 8 füze fırlattı: Askeri havalimanı vuruldu

Son dakika haberi.. Suriye'de Tayfur askeri havaalanı füze saldırısı sonucu vuruldu.. Havalimanına birden çok füze atıldığı bildirildi.. Rusya saldırının Lübnan hava sahası içerisinden, İsrail savaş uçakları tarafından düzenlendiğini duyurdu. Rusya, iki İsrail savaş uçağı tarafından atılan 8 füzeden 5'inin Suriye hava savunma savunma sistemleri tarafından engellendiğini duyurdu. Saldırının hemen arkasından açıklama yapan ABD ve Fransa ise Suriye'de herhangi bir hava saldırısı düzenlemediğini açıklamıştı. Pentagon Sözcüsü Christopher Sherwood, Amerika'nın şu aşamada herhangi bir füze saldırısı düzenlemediğini, kimyasal saldırıyı düzenleyenler hakkında da diplomatik yol çabalarının desteklendiğini bildirildi

Takip Et

Suriye devlet televizyonu, Humus'taki Tayfur askeri havaalanı yakınlarında yüksek seste patlamaların duyulduğunu bildirdi.

Başkent Şam yakınlarındaki Doğu Guta'daki yardım görevlileri hükümeti Cumartesi akşamı kuşatma altındaki bölgeye kimyasal silahla saldırı düzenlemekle suçladıktan sonra ABD Başkanı Donald Trump "hayvan" ifadesini kullandığı Esad için "büyük bir bedel ödeyecek" demişti.

Son dakika haberi! Rusya, İsrail'in Suriye'deki füze saldırısıyla ilgili detaylı açıklama yaptı. 

Rusya, İsrail uçaklarının Humus'taki hava üssüne 8 füze fırlattığını ve Lübnan hava sahasını kullandığını belirtti. 

Rusya'nın açıklamasında, 8 füzeden 5'ini Suriye hava sisteminin imha ettiği de belirtildi. 

Reuters Haber Ajansı, Suriye'nin Humus şehrinde rejime ait Tiyas askeri hava üssüne füze saldırısı gerçekleştiğini duyurmuştu.

Ajansın Suriye Devlet Televizyonu’na dayandırdığı haberinde havaüssü yakınlarında şiddetli patlama sesleri duyulduğu, havaüssünün bir çok füze tarafından hedef alındığı belirtilmişti.  

ABD İDDİALARI YALANLAMIŞTI

Saldırıyı ABD'nin gerçekleştirdiği ileri sürülmüştü. Konuyla ilgili üst düzey bir Amerikalı yetkiliden bu konuda açıklama yapılmıştı. Açıklamada, Suriye'de Esad'a ait üsse ABD'nin saldırdığına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilmişti. 

İsrail Fuze Saldirisi

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI SALDIRIYI İSRAİL'İN YAPTIĞINI AÇIKLADI

Rusya Savunma Bakanlığı İsrail'e ait iki savaş uçağının saldırıyı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Rusya, iki İsrail savaş uçağı tarafından atılan 8 füzeden 5'inin Suriye hava savunma savunma sistemleri tarafından engellendiğini duyurdu.

BM GÜVENLİK KONSEYİ TOPLANIYOR

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) Pazartesi günü sabah saatlerinde ABD'nin ve diğer sekiz üye ülkenin talebiyle acil olarak toplanacak.

"Uluslararası barış ve güvenliğe yönelik tehditler" nedeniyle Rusya'nın talebi sonucu yapılacak BMGK acil toplantısı ise öğle saatlerinde olacak.

PENTAGON'DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Suriye Devlet Televizyonu saldırının Amerika tarafından düzenlenmiş olabileceğini iddia etti.

Basına bilgi veren Pentagon Sözcüsü Christopher Sherwood, Amerika'nın şu aşamada herhangi bir füze saldırısı düzenlemediğini açıkladı. Sherwood, söz konusu durumun yakından takip edildiğini öte yandan kimyasal saldırıyı düzenleyenlere ilişkin diplomatik çabaların da desteklendiğini söyledi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin