Son dakika: Hollanda Elçisi ve Diplomatlarının Türkiye'ye girişi yasaklandı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Hollanda Elçisi ve Diplomatlarının Türkiye'ye girişi yasaklandı

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısı ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunuyor... Kurtulmuş, Bakanları Kurulu kararıyla şuan yurt dışında bulunan Hollanda elçisinin Türkiye'ye dönüşü yasaklandı, ve Hollandalı diplomatlara ait uçakların Türkiye Hava sahası kapatıldığını açıkladı..

Takip Et

Kurtulmuş’un açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

“Ne insan haklarına uygundur, ne demokrasiye uygundur, ne Avrupa’nın ortak değerleri denilenlere uygundur. Bakanımıza yapılan hadsiz tavır, sivil vatandaşlarımızın üzerine vahşice ve barbarca atlarla yapılan tavır kabul edilemez. Bu davranışı kabul etmediğimizi bir kere daha dile getirmek istiyoruz”

“Hollanda’da yaşadıklarımız Avrupa’nın birçok ülkesinde gelişen aşırı ırkçı, İslam ve göçmen karşıtı, Türkiye düşmanı zihin yapısının dışarı vurmuş şeklidir. Tesadüfi olmadığını görüyoruz. Bilinçli bir karşıtlığın sonucudur. Aşırı sağın ayak seslerinin yükseldiği bütün Avrupa ülkelerini etkisine aldığı dönemde Avrupa’nın siyasetçileri bu gidişe dur demezse korkarım ki birkaç sene sonra Avrupa’nın mutedil siyasetçileri kendi kampanyalarını yapamayacak duruma gelebilirler”

İLGİLİ HABER

İzinli olarak yurt dışında bulunan Hollanda Elçisi’nin Türkiye’ye dönüşünün yasaklanması kararlaştırıldı.

Üst düzey resmi görüşmelerin askıya alınması

Diplomatik uçuşlara verilmiş olan izinler iptal edildi. Hollandalı vatandaşları ilgilendiren bir husus değil bu. Türkiye’ye gelecek veya Türkiye hava sahasını kullanacak diplomatları ilgilendiriyr bu.

Hollanda-Türkiye Meclisi arasındaki dostluk grubunun Türkiye tarafının lavedilmesi TBMM’ye tavsiye edilecek.

MÜLTECİLERİN DURUMU (BAKAN ÇELİK’İN AÇIKLAMALARI)

Mülteciler meselesi özellikle gündeme gelmedi. Biz Türkiye olarak 6 senedir 3 milyonu aşkın Suriyeli kardeşimizi ülkemize davet ettik. Bunu yaparken de hesap içinde olmadık. Batı dünyası mülteciler meselesini kendilerini ilgilendirmeye başladığı andan itibaren dikkate almaya başladı. Müzakeler yapıldı, birebir anlaşmalar yapıldı. Biz üzerimize düşeni yaptık. O anlaşma bitmiş oldu. Kusura bakmasınlar, biz mültecileri kardeşimiz olarak görürüz. Eğer gerekirse, gerekli adımları atarız, mülteciler meselesinde alınması gereken tavrı da alırız.

İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin