Son dakika: HDP ve DBP binalarına 'terör' baskını


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: HDP ve DBP binalarına 'terör' baskını

Diyarbakır'daki PKK'nın siyasi kanadı HDP/BDP binalarına polis gece 23.40 saatlerinde eş zamanlı baskın yaptı, HDP ve DBP'nin Diyarbakır İl ve ilçe binalarında arama yapıyor. Aramalara parti avukatları ve HDP'nin sözde milletvekilleri de hazır bulundu. Polisin iki partiye ait bilgisayarlarda ve evraklarda örgütsel doküman araması yaptığı öğrenildi.

Takip Et

Diyarbakır'da gece saat 23.40 sıralarında polis ekipleri, yürütülen soruşturma kapsamında HDP ve DBP'nin il ve merkez 4 ilçe binasında arama yapmaya başladı. Mahkemeden alınan arama kararı ile parti binalarında eş zamanlı gerçekleştirilen aramalar sürdürülüyor. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, bu akşam eş zamanlı hem HDP hem de DBP parti binalarında gerçekleştirilen aramaların sürdüğünü ve aramalar sırasında avukatlar ile milletvekillerinin de hazır bulunduğunu söyledi.
Diyarbakır Polisi, 2 gün önce de aralarında iki partinin il ve ilçe eş başkanları ile yöneticilerinin bulunduğu 55 kişiyi gözaltına almıştı.

Çevik Kuvvet ekiplerinin ve Toplumsal Olaylara Müdahale Araçlarının da (TOMA) hazır bulunduğu aramalar parti avukatları ve bazı milletvekilleri eşliğinde devam ediyor.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin