Gültan Kışanak tutuklandı. Akat ve Fırat Anlı da tutuklandı..


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Gültan Kışanak tutuklandı. Akat ve Fırat Anlı da tutuklandı..

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilmişti. Kışanak bölücü terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık, terör örgütü propagandası, Belediyenin kaynaklarını terör örgütüne aktarma, devletin egemenliği altındaki topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik eylemler.. gibi suçlardan tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Gültan Kışanak tutuklanıp cezaevine gönderildi. Mahkemece ifadeleri tamamlanan Fırat Anlı ve eski BDP Batman milletvekili Ayla Akat tutuklandı.. Gültan Kışanak, silah zoruyla yol kesip terör örgütü yapan bir grup teröristi alkışlarla karşılayıp onlara sarılıp öpmesiyle de büyük tepki toplamıştı..

Takip Et

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı, tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilmişti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ve DTP eski Milletvekili Ayla Akat Ata'nın ardından Gültan Kışanak da tutuklandı. Kışanak, sevk edildiği mahkemece "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklandı.Gültan Kışanak tutuklandı, Fırat Anlı tutuklandı, Ayla Akat tutuklandı

GÜLTAN KIŞANAK, FIRAT ANLI VE AYLA AKAT, HAKLARINDA SÜRDÜRÜLEN TERÖR ÖRGÜTÜ PKK SORUŞTURMASI KAPSAMINDA İFADELERİ ALINDIKTAN SONRA TUTUKLANIP CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Kışanak ile "devletin egemenliği altındaki topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik" suçtan dolayı yakalanan Anlı'nın savcılıktaki sorguları tamamlandı.

İLGİLİ HABER

Savcılıktaki ifadelerinin ardından Kışanak ve Anlı, tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Gültan Kışanak Tutuklandı

DAĞDAN İNİP SİLAH ZORUYLA YOL KESEN, PKK PROPAGANDASI YAPAN TERÖRİSTLERİ KUCAKLAYIP ÖPMESİYLE HAFIZALARA KAZINAN KIŞANAK'A TEPKİ YAĞMIŞTI

Terör örgütü PKK'ya yönelik soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilen Kışanak, 25 Ekim günü Diyarbakır Havalimanında, DBP Meclis Üyesi Fırat Anlı ise adresinde, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınmıştı.

İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin