Son dakika: Gülen’in sağkolu Davut Hancı tutuklandı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Gülen’in sağkolu Davut Hancı tutuklandı

Trabzon'da gözaltına alınan ve terör örgütü FETÖ lideri Fetullah Gülen'in sağ kolu olduğu iddia edilen 'Halis' kod adlı Davut Hancı tutuklanma istemiyle sevk edildiği adliyede nöbetçi mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi. Hancı iddiaları reddetti, darbeden 2 gün önce Türkiye'ye hangi görevle geldiği araştırılıyor.

Takip Et

23 Temmuz’da Trabzon’un Araklı ilçesinde gözaltına alınan Davut Hancı bu sabah, Fatih Devlet Hastanesi’ndeki sağlık kontrolünden geçirildi, ardından da adliyeye götürüldü. 13 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye’ye giriş yaptığı, Sakarya’ya giderek bazı akrabalarını ziyaret etmesi sonrasında da Trabzon’a geldiği belirlenen Halis kod adlı Davut Hancı, iddialara göre emniyetteki sorgusunda, FETÖ/PDY üyesi olduğu ve bu örgütün üst düzey yöneticileri ile yakın ilişkisi bulunduğu suçlamalarını kabul etmedi.

DAVUT HANCI TUTUKLANDI

Adliyeye sevk edilen Davut Hancı, savcılıktaki işlemlerinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece, ‘Anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs ve FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yöneticisi olmak’ suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Davut Hancı Tutuklandı

Kanada vatandaşlığı da bulunan Davut Hancı’nın, bir videoda Fethullah Gülen’in yanında çocuklara para dağıtan kişi olduğu iddialarını da yalanladığı öğrenildi. Bu arada, Davut Hancı’nın kullandığı cep telefonunu incelemeye alan istihbarat birimleri, telefon ve SİM kartının Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra alındığını ve sadece birkaç akrabasıyla görüştüğünü belirlendi.DHA

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin