Son dakika: Erdoğan onayladı 'Vergi affı' ve yapılandırma kanunu


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Erdoğan onayladı 'Vergi affı' ve yapılandırma kanunu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunu onayladı. Karar Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra yürürlüğe girecek.

Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunu anayasanın 89. maddesinin birinci fıkrası ile 104. maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi uyarınca yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi.

Maliye Bakanlığına bağlı tahsil dairelerince takip edilen vergi ve  bunlara bağlı vergi cezaları, askerlik, seçim, nüfus, trafik karayolu geçiş  ücreti ve RTÜK idari para cezaları, gümrük vergileri, taşınmaz kültür  varlıklarının korunmasına katkı payı, sigorta primleri, topluluk sigortası  primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal  güvenlik destek primi, genel sağlık sigortası prim alacakları ile bu alacaklara  ilişkin her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz ve gecikme  cezaları yeniden yapılandırılacak.

Ayrıca belediyelerin idari para cezaları, su, atık su ve katı atık ücreti alacakları, belediyelere ödenmesi gereken paylar hariç, beyana dayanan  vergilerde ve 2016'ya ilişkin 30 Haziran'dan önce tahakkuk eden vergi ve bunlara  bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları da yeniden yapılandırma  kapsamında yer alacak.

Yapılandırmalar, 30 Haziran da dahil, bu tarihten önceki dönemi  kapsayacak.

Kesinleşmiş kamu alacakların asıl tutarlarının tahsilinden  vazgeçilmeyecek. Bu asıllara uygulanan gecikme faizi, gecikme zammı ve gecikme  cezası yerine yurt içi ÜFE esas alınarak belirlenecek tutar ödenecek.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin