Son dakika: Erdoğan: Canlı bomba 12-14 yaşlarında


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Erdoğan: Canlı bomba 12-14 yaşlarında

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep'teki saldırıya ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu.. Erdoğan, Hain saldırıda ölen vatandaşlarımızın sayısının 51'e çıktını, hastanelerde ise 17'si ağır olmak üzere 69 kişinin tedavilerine devam edildiğini söyledi.

Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep saldırısyla ilgili çok öneli açıklamalarda bulundu, hain saldırıyı gerçekleştiren kişinin 12-14 yaşlarında bir çocuk olduğunu belirtti, Canlı bomba Siirtli ve Vanlı vatandaşlarımızın yoğunlukta olduğu bir mahallede kendini infilak ettirdi veya uzaktan patlatıldı..

“Kanaatlere göre DAİŞ saldırdı. 12-14 yaşlarında bir canlı bomba patlatıldı”

“Şu ana kadar 51 vatandaşımız hayatını kaybetti. 69 yaralının tedavisi sürüyor. 17’sinin durumu ağır”

“Valiliğimiz emniyet teşkilatımızın vardıkları ilk kanaatler bir DAİŞ eylemi, olduğu yönünde.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMASINDAN SATIRBAŞLARI

Bildiğiniz gibi dün Gaziantep’te Şahinbey’de bir düğün merasimi esnasında 12-14 yaşlarında bir canlı bomba, patlaması veya patlatılması neticesinde önce 94 yaralı, şuan itibariyle bu yaralıların tedavi edilenlerini bir kenara koyacak olursak şuan 69 yaralı var. Bunların 17’si ağır. 51 ölü çıkması söz konusu. Daha çok Siirtli ve Vanlı vatandaşlarımızın olduğu bir mahallede olay cereyan ediyor. Şuan itibariyle Valiliğimiz, emniyet teşkilatımız, vardıkları ilk kanaatler bir DAİŞ eylemi olduğu kanaatinde. Gaziantep’te DAİŞ’in yapılanması veya yer bulması söz konusuydu. Birçok operasyon yapılıyordu, yapılıyor. Güvenlik güçlerimizin çalışmaları çok daha yoğun bir şekilde devam edecektir. Tüm ölenlerin ailelerine şahsım ve milletim adına baş sağlığı diliyorum. Birliğimizi, beraberliğimizi daim kılmak suretiyle tüm bu terör belasının üzerine birlikte gitmemiz gerekiyor.

Bu DAİŞ olabilir, PKK olabilir. Suriye’nin belli bölgelerinde PYD/YPG olabilir. Hepsi bizim için terördür. Türkiye olarak bizler, tüm gücümüzle ve 15 Temmuz’da olduğu gibi milletimizle el ele bunların üzerine gideceğiz. Milletimiz, nerede olursa olsun tanıdığı, bildiği, burada yanlış hareketlenme var gibi bilgileri aldığı anda bunları güvenlik güçlerimize bildirmelerinde çok fayda var. En önemli istihbarat insan istihbaratıdır. Bunları mahallelerinde fark eden vatandaşlarımız emniyete bildirdikleri anda atılacak adımlar daha seri olacaktır. Bunu kimse ispiyonlama olarak değerlendirmesin. İstihbaratın en önemli ayaklarından birisi de budur.

Şu an önümüzde bulunduğumuz İBB binası 15 Temmuz’da gazi bir belediye olmuştur. Burada 17 kişi şehit oldu. Az önce görüntüleri izlediğimiz anda şok olmamak mümkün değil. TSK’nın içine sızmış, asker giysisi içerisindeki teröristlerin şu arkamızdaki sütunların arkasına sığınarak nasıl nokta atışı yaptıklarını izleyerek görme fırsatı buldum. Temenni ederim ki bundan sonra böyle şeylere rastlamayız. Bu gafiller, umarım bu yanlışı bundan sonraki süreçte yapmazlar. TSK’nın, emniyetin, yargının, kamuda bunların tamamen temizlendiğine inanmıyorum, çalışmalar devam edecek.

Siyasi partilerimizin el ele vermek suretiyle, bu Meclis’in nasıl bombalandığını biliyorsunuz, bu teröristlere karşı da inşallah gerekli kararları alacaktır.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin