CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu tutuklandı: Müebbet hapis


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu tutuklandı: Müebbet hapis

Son dakika: CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu tutuklandı.. CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında MİT'e ait TIR'ların durdurulmasıyla ilgili görüntülere ilişkin davada tutuklama kararı çıktı. Berberoğlu'na Müebbet hapis cezası verildi. Berberoğlu'nun mahkemedeki iyi hali nedeniyle bu ceza 25 yıla indirildi. Berberoğlu'ndan karar sonrası ilk açıklama: Biz buraya mağdur, müşteki olarak geldik, ama bu hale getirdiler. Tutuklanan Berberoğlu Adliye polis merkezindeki işlemlerinin ardından Maltepe Cezaevine gönderilecek.. Bunu yapanlar utansın. Tutuklanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu kimdir, İşte Berberoğlu'nun siyasi ve gazetecilik özgeçmişi..

Takip Et

Son dakika.. MİT tırları davasında tutuksuz yargılanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında 25 yıl hapis cezası verildi. Berberoğlu tutuksuz olarak geldiği mahkeme salonunda 'tutuklama kararının yüzüne okunmasının' ardından tutuklandı..

Tutuklanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, cezaevine götürülmek üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın polis merkezine getirildi.

Adliye Polis Merkezi, Enis Berberoğlu
Avukatı Murat Ergün, Berberoğlu’nun burada çektiği bir fotoğrafı paylaşaşarak şu yorumu yaptı:
Adliye polis Merkezi; Müebbet hapis cezası verilip sonra 25 yıl hapis cezasına çevrilen müvekkilim, dostum CHP’li vekil sizce neye gülüyor?

İLGİLİ HABER

ENİS BERBEROĞLU'NUN AVUKATI ERGÜN: HUKUK ADINA UTANIYORUZ

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun avukatı Murat Ergün, kararın ardından açıklamalarda bulundu.

Berberoğlu'nun avukatı Ergün şöyle konuştu:

“Bugün burada FETÖ'cülükle suçlanıp, mahkum olmaktan utanç duyuyoruz. Ama utancımızın kaynağı biz veya bizim yaptığımız eylemler değil. Hukuk adına bize yapılandır. Hukuk adına utanıyoruz. Enis Berberoğlu'nun avukatı olmaktan onur duyuyorum. Çünkü hiçbir zaman hukuksuzluğa içeride de dışarıda da teslim olmadı. Hep doğruları söyledi. Ayrılmadan önce söylediği son söz, ‘Eğer memleket için hayırlı olacaksa bir kere değil, on kere müebbet yemeye hazırım. Bu hukuka doğru, demokrasiye doğru gidişin bir başlangıcı, bir vesilesi olsun' dedi.

Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan “MİT TIR’ları Suriye’ye silah taşıdı” haberinden dolayı açılan davanın 5. duruşmasında bugün karar çıktı. 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada  CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu’na tutuklama kararı çıktı.
Berberoğlu Tutuklandı

Berberoğlu'ndan karar sonrası ilk açıklama: Olmadık bir işten böyle bir mağduriyet yarattılar. Bunu yaratanlar utansın. Siz beni unutmayacaksınız, ben de sizi unutmayacağım.
Bugün kendim için geldim. Olmadık bir işten, bir haberden böyle bir mağduriyet yarattılar. Bunu yaratanlar utansın.

Mahkeme Berberoğlu’na 25 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme aynı dava kapsamında Can Dündar ile Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün dosyasını ise ayırdı. Berberoğlu şu anda cezaevine götürülüyor.

Enis Berberoğlu Tutuklandı Son dakika
Enis Berberoğlu adliyeye CHP’li vekiller Sezgin Tanrıkulu, Barış Yarkadaş Eren Erdem ve Engin Altay ile birlikte gelmişti.

ENİS BERBEROĞLU KİMDİR: GAZETECİ KÖKENLİ MİLLETVEKİLİ

Uzun yıllar Hürriyet gazetesinde Genel Yayın Yönetmenliği dahil çeşitli görevlerde bulunan Enis Berberoğlu, 2014 yılında aktif gazeteciliği bırakarak CHP’ye katılmış ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde İstanbul milletvekili olarak Meclis’e girmişti. Enis Berberoğlu, Cumhuriyet gazetesinde Can Dündar ve Erdem Gül imzasıyla yayımlanan MİT TIR’ları haberine ilişkin davada  “Gizli bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamakla” suçlanıyordu. Berberoğlu için iddianamede ‘müebbet hapis cezası’ isteniyordu.

ENİS BERBEROĞLU KİMDİR?

Kadri Enis Berberoğlu, (d. 5 Haziran 1956, İstanbul) Türk gazeteci, yazar ve siyasetçi. CHP Parti Meclisi Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı.

1975 Avusturya Lisesi mezunudur. Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü'nü bitirdi. Ekonometride yüksek lisans eğitimi aldı.

BERBEROĞLU'NUN GAZETECİLİK HAYATI

Gazeteciliğe 1981 yılında Dünya gazetesinde başladı. CNN Türk ekonomi müdürü, Hürriyet ve Radikal gazetelerinde yazar olarak çalıştı. 29 Aralık 2009 tarihinde Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği’ne getirildi. Bu görevi 5 yıl sürdürdükten sonra siyasi baskılar yüzünden 10 Ağustos 2014 tarihinde Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği’nden istifa etti.

BERBEROĞLU'NUN  SİYASİ HAYATI

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 5-6 Eylül 2014 tarihleri arası Ankara’da yapılan 18. Olağanüstü Kurultayı’nda Parti Meclisi’ne seçildi. 14 Eylül 2014 tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından İletişim ve Medya ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. TBMM XXV. ve XXVI. dönem İstanbul milletvekilidir.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin