Son dakika: Bordo Bereliler Suriye'ye girdi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Bordo Bereliler Suriye'ye girdi

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Cerablus kentine başlatılan "IŞİD'i temizleme" ve "Suriyenin toprak bütünlüğünü koruma" amaçlı askeri harekatı dünya medyası son dakika gelişmesiyle manşetlerinden duyurdu. TSK az önce yaptığı açıklamada Türk Tank Birlikleri'nin Suriye'ye girdiğini duyurdu.

Takip Et

Türk Silahlı Kuvvetleri Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetlerinin birlikte başlattığı Suriye'nin Cerablus bölgesine başlatılan askeri operasyon uluslararası haber ajansları tarafından abonelerine son dakika ve flaş haber olarak duyuruldu.

Reuters sabah 05:35'te Türk Ordusu ve koalisyon güçlerinin Suriye'nin Türkiye sınırındaki IŞİD unsurlarına yönelik bir askeri operasyon gerçekleştirdiği bilgisini son dakika olarak geçti.
06:22'de Reuters tarafından geçilen yeni son dakika bilgisinde ise Türk savaş uçaklarının Kuzey Suriye bölgesini vurduğu bilgisi duyuruldu.

İLGİLİ HABER

REUTERS: BORDO BERELİLER SURİYE'YE GİRDİ
06:56'da ise bu defa Reuters, TSK Özel Kuvvetler biriminden bir grup askerin Suriye'nin kuzey bölgesinden sınır ötesine geçiş yaptığı bilgisini, kıdemli bir askeri yetkiliye dayandırarak verdi. Öte yandan, Habertürk TV'ye bilgi veren askeri kaynaklar Suriye sınırında geçit açma harekatının gerçekleştiğini, kara kuvvetlerinin operasyona henüz katılım gerçekleştirmesinin söz konusu olmadığını açıkladı.
Zaten 07:10'da da Reuters tekrar Türk askeri yetkililerine dayandırdığı bilgiyle, henüz kara harekatının başlatılmadığını da yine bir son dakika haberiyle duyurdu.
İLGİLİ HABER

AP ise 06:22'de duyurduğu yine son dakika haberiyle abonelerine Türkiye'nin Suriye'nin Türkiye sınırında bulunan IŞİD unsurlarına askeri operasyon düzenlediğini bildirdi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin