Son dakika: Bingöl’de bombalı saldırı: 6 şehit, 4 yaralı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Bingöl’de bombalı saldırı: 6 şehit, 4 yaralı

Bölücü terör örgütü PKK'Lı hainler içinde Çevik Kuvvet Polisleri'nin olduğu servis aracına bombalı saldırıdı gerçekleştirdi. Bingöl merkeze 15 kilometre mesafede bulunan havalimanı yolunda, seyir halinde bulunan çevik kuvvet aracına saat 17.45 sıralarında teröristlerce bombalı saldırı düzenlendi. Gelen ilk bilgilere göre saldırıda 5 polis şehit oldu, 4 polis de yaralandı, durumu ağır olan 2 polisten birisi daha kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Takip Et

Olay, saat 17.30 sıralarında, Bingöl çevre yolunun 15'nci kilometresinde meydana geldi. Edinilen ilk bilgilere göre, teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı, çevik kuvvet polislerini taşıyan zırhlı servis aracının geçişi sırasında infilak ettirildi. Saldırıyla ilgili Bingöl Valisi tarafından yapılan açıklamada, 5 polisin şehit olduğu, 4 polisin de yaralandığı belirtildi.

Hastaneye kaldırılan yaralı polislerden birisi daha yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu..
.Son dakika: Bingöl’de bombalı saldırı: 5 şehit, 4 yaralı

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda polis ve ambulans ekipleri sevk edildi. Çevrede bulunan vatandaşlar da yaralıları kurtarmak için seferber oldu. Olay yerinde güvenlik şeridi oluşturan polis, daha sonra vatandaşları şeridin dışına çıkardı. Yaralılar, ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırılarak, tedavi altına alındı. Bölgede, kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.Son dakika: Bingöl’de bombalı saldırı: 5 şehit, 4 yaralı

5 POLİS ŞEHİT OLDU

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, bomba yüklü aracın güvenlik güçlerini taşıyan servisin geçişi sırasında patlatılması sonucu 5 polisin şehit olduğunu, 4 polisin de yaralandığını açıkladı.

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, kent merkezine 15 kilometre mesafede polisleri taşıyan zırhlı servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamaya ilişkin İHA'ya açıklamalarda bulundu. İHA'nın telefonla ulaştığı Vali Köşger, saldırının çevik kuvvet ekiplerini taşıyan zırhlı polis aracı seyir halindeyken, karayoluna park edilmiş bombalı aracın infilak ettirilmesi sonucu meydana geldiğini belirterek, hain saldırıda 5 polisin şehit olduğunu kaydetti. Köşger, patlamada 4 polisin yaralandığını, 2'sinin durumunun ağır olduğunu da ifade etti.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin