Son dakika: Başbakan Yıldırım: Rakka operasyonu başladı. Bedelli Askerlik...


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Başbakan Yıldırım: Rakka operasyonu başladı. Bedelli Askerlik...

Son dakika.. Başbakan Binali Yıldırım, gündeme dair flaş açıklamalar yaptı. Yıldırım, 2 Haziran'ı 3 Haziran'a bağlayan gece, daha önce planlanan Rakka operasyonunun başlatıldığını bildirerek, bu konuda ABD'nin gerekli bilgilendirmeyi operasyon öncesinde yaptığını belirtti. Öte yandan Yıldırım, dün BBP Genel Başkanı Destici'nin gündeme getirdiği 'Bedelli Askerlik' iddialarına da açıklama getirdi..

Takip Et

İşte Başbakan Binali Yıldırım’ın yaptığı açıklamalardan öne çıkan başlıklar:

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ: "BİR GÜN BAKARSINIZ DEĞİŞMİŞ!"

Kabine değişikliği konuşulmaz, bir gün bakarsınız değişmiş.

"RAKKA OPERASYONU" TEPKİSİ:

Başbakan Binali Yıldırım, ABD’nin, IŞİD’in merkezi Rakka kentine yönelik operasyona ilişkin son açıklaması ile ilgili olarak “Türkiye olarak ABD’nin tavrını tasvip etmiyoruz” dedi. Yıldırım; Rakka operasyonunun, 2 Haziran’ı 3 Haziran’a bağlayan gece başlatıldığını belirterek “Bu konuda ABD, gerekli bilgilendirmeyi operasyon öncesinde yaptı” diye konuştu.

HELİKOPTERDE ENGEL TANIMA SİSTEMİ

Milli Savunma Bakanı'na 'Gerekirse doğrudan temin suretiyle bu işi hemen halledin' dedim. Bu tip acil alımlara güvenlik gerekçesiyle muafiyet uygulayacağız ve doğrudan temin cihetine giderek bunu alacaklar. Bu konuda gerekli talimatları verdik.

İLGİLİ HABER

BEDELLİ ASKERLİK

Programımızda, hükümetin gündeminde 'bedelli'yle ilgili bir konu yok. Çünkü şu anda terörle amansız bir mücadele içindeyiz. Bütün yoğunluğumuzu, ağırlığımızı bu konuya vermiş durumdayız.

ZEYTİNLİK SAHALARLA İLGİLİ DÜZENLEME

Artık zeytinlik yapma imkanı yoksa orada, sanayinin ihtiyacı olan alanı kullanma imkanı veriliyor, belirli şartların sağlanması durumunda, kurulun uygun görmesi durumunda. Bunu 'Zeytin alanları imara açılıyor.' gibi bir takdim ediyorlar. Bu kesinlikle yanlış. Bir algı oluşturulmaya çalışılıyor, bu yanlış.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin