Son dakika: Başbakan'dan Sicil affı müjdesi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Başbakan'dan Sicil affı müjdesi

Başbakan Binali Yıldırım, milyonlarca esnafın ve vatandaşın merakla beklediği sicil affı ve KOSGEB kredisine ilişkin açıklamalar yaptı. Yıldırım TESK ve TESKOMB heyeti ile Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi. İş Binali Yılrırım'ın yaptığı konuşmadan satır başları. Milyonları ilgilendiren 'Sicil affı' bu hafta meclise geliyor..

Takip Et

SİCİL AFFI DÜZENLEMESİ BU HAFTA MECLİSTE

Hem bankaların verileceği krediler, hem devletin verdiği destekler... Bunların hepsinin sağlıklı işlemesi için esnafın sicilinin düzgün olması lazım. Bunun için sicil affı getiriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Sicil affı düzenlemesi bu hafta mecliste görüşülecek ve yürürlüğe girecek.

Başbakan Binali Yıldırım konuşmasında şunları kaydetti:

Bizim esnafımız, sınırsız kar etme arzusunu yenmiş, iş ahlakından taviz vermeyen esnaftır. Türkiye ekonomik krizleri aşabildiyse burada sizin sağlam duruşunuzun çok büyük katkısı vardır. 2002'den beri gerçekleştirdiğimiz atılımlarda sizin katkınız çok büyüktür.Ak Parti olarak cumhurbaşkanımızın liderliğinde yola çıkarken dedik ki; İnsanı yücelt ki devlet yaşasın... 2002'den bu yana bütün düzenlemelerimizde insan merkezde oldu. İnsanın olmadığı yerde ne yaparsanız yapın kıymeti yoktur. Biz bu millete efendilik değil hizmetkarlık yapmaya geldik. Sosyal devlet vatandaşının sesine kulak veren, sesini duyuramayanları bulup ona destek olandır. Bugüne kadar yanınızda olduk, bundan sonra da yanınızda olmaya devam edeceğiz.

KOSGEB KREDİLERİ GENİŞLETİLECEK

Esnafımız için bir çok adım attık. Ana başlıkları ile şöyle: Sizin camianızın konuştuğu bir şey vardı; emekli olup dükkan açtığınızda vergi ödüyordunuz. Bunu kaldırdık. Geçte olsa kaldırdık. Kredi kullanabilen kooperatif sayısını iki katına çıkardık. Kredi kullanan esnaf sayısı 130 bine çıktı. Kadın kooperatifleri başlattık. Destek sistemini hayata geçirdik. Şimdi bir milyonun üzerinde esnafa 60 milyon lira kredi kullandırdık. Nereden nereye... Bunun da yarı faizini biz karşılıyoruz. Esnafa bir yıl ödemesiz, 3 yıllık destek veriyor. Bunun için bir kaynağı var... 2016 için 15 bin esnafımıza bu imkanı veriyoruz. Müracata bakıyoruz 250 bine dayandı. Şartlara bakacağız tutturan kim varsa vereceğiz. Yani 15 bin kişinin üzerine bu kaynak çıkacak. Gerekirse başka kaynaklardan aktaracağız. Bunun bir planlaması var... Başka imkanlardan faydalanıyor mu? Tüm işlemler gözden geçirilecek..

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin