Ankara'da patlama: Şiddetli patlamada bomba düzeneği bulundu


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Ankara'da patlama: Şiddetli patlamada bomba düzeneği bulundu

Ankara Çukurambar'da şiddetli bir patlama meydana geldi.. Ankara'da saat 20.05 civarında büyük bir paylama sesi geldi. Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı'nın kazan dairesinde yaşanan patlamanın meydana getirdiği ağır hasar, gün ışığıyla birlikte gözler önüne serildi. Patlamadaki sabotaj ihtimali nedeniyle polis ekipleri, civarda kuş uçurtmuyor.

Takip Et

Ankara'nın Çukurambar Mahallesi'nde bulunan Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı'nda meydana gelen patlama, vergi dairesi ile çevredeki bina ve araçlarda büyük çapta maddi hasara neden oldu. Akşam saat 20.00 sıralarında meydana gelen şiddetli patlama, şehrin birçok yerinden duyulmuştu. Ekipleri alarma geçiren olayda 3 vatandaş hafif şekilde yaralanmıştı. Hareketli anların yaşanmasına neden olan patlamanın ağır bilançosu sabahın ilk ışıklarıyla birlikte gün yüzüne çıktı. Gün ışıdıktan sonra 17 katlı binanın enkaz halindeki zemin katından incelemede bulunan bomba imha uzmanları, enkaz parçalarını alarak incelemek üzere emniyete götürdü. Ayrıca uzman ekipler, bina çevresinde bulunan cadde ve sokaklarda da sabotaj olma ihtimaline karşı detaylı arama başlattı.

Ankara Vergi Dairesinde patlama bomba düzeneği bulundu

Yapılan incelemelerin ardından olayın sabotaj ihtimalinin ağırlık kazanması nedeniyle bölgede çok sayıda polis ekibi görevlendirildi. Ankara Vergi Dairesi'ne çıkan tüm yollarda görev alan ekipler, civarda kuş uçurtmuyor. Polis ekiplerinin olay yerindeki incelemeleri devam ediyor.

ANKARA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA
Patlamaya ilişkin resmi açıklama Ankara Valisi Ercan Topaca'dan geldi. Topaca, patlama sırasında binanın boş olduğunu ve polisin olay yerinde inceleme yaptığını bildirdi.

Vali Topaca “Vergi dairesinin kazan dairesinde patlama meydana geldi. Bina boştu, olay yerinde polis ekipleri inceleme yapıyor” dedi. Patlama sonrası olay yerine gelen Ankara Valisi Erkan Topaca, “İlk belirlemelere göre ölü yok patlama nedeni ise araştırılıyor ilerleyen zamanda daha ayrıntılı açıklama yapacağız. Sabotaj ihtimali ağırlık kazandı, bunun üzerinde çalışıyoruz” dedi.

İŞTE PATLAMANIN MEYDANA GELDİĞİ VERGİ DAİRESİ BİNASINDAN İLK GÖRÜNTÜLER:

Ankara Vergi dairesi Patlama Çukurambar ilk görüntüler

Patlamanın meydana geldiği noktadan bildiren Gazeteci Özde Erkuş da şu bilgileri verdi:

"Patlama Ankara'nın her yerinde duyuldu. Patlamanın nedenine ilişkin soru işaretleri oluştu. İtfaiye ve emniyet ekiplerinin 'doğalgaz patlaması' olduğuna yönelik tespitleri var. Binada büyük bir hasar var. Yetkililer doğalgaz kaçağının devam ettiğine yönelik endişeler taşıyor."

Ankara Vergi dairesi Patlama Çukurambar ilk görüntüler

VALİ TOPACA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Vali Topaca, şunları kaydetti: "İlk belirlemelere göre doğalgaz kazanında patlama oluyor. Şu anki tespitlere göre ölü, yaralı yok. Mesai bitmiş, içeride kimsenin olmadığı bir yer. Şu anda ekipler, tedbir amaçlı içeriyi kontrol ediyor. Ben de olay yerine geçeceğim."

Öte yandan patlama nedeniyle binanın 2 katında büyük çapta hasar oluştu.

Ankara Vergi dairesi Patlama Çukurambar ilk görüntüler

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin