Son dakika: Ankara'da Sonik Patlama


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Son dakika: Ankara'da Sonik Patlama

Son dakika haberi... Ankara genelinde şiddetli bir patlama sesi duyuldu...Meydana gelen patlama nedeniyle çoğu ilçelerde ev ve işyerlerinin cam ve pencereleri titredi... Ankara'nın dört bir tarafından duyulan büyük patlama sesinin nedeni belli oldu. TAİ pilotu, bir uçağı test ederken ses duvarını aştı. Bunun sonucunda sonik patlama meydana geldi.

Takip Et

SON DAKİKA ANKARA'DA ŞİDDETLİ BİR PATLAMA MEYDANA GELDİ...

Saat 15.00 sıralarındaki patlama sesi, Ankara'nın başta Çankaya, Keçiören, Etimesgut, Mamak ve Yenimahalle ilçeleri olmak üzere kent genelinde yoğun olarak duyuldu. Cam ve pencerelerde titremelere neden olan patlama nedeniyle çok sayıda vatandaş polise ihbarda bulundu. 

TAİ PİLOTU SES DUVARINI AŞTI

Patlama sesinin kaynağı, TSK mensubu TAİ pilotu, bir savaş jetini test ederken ses duvarını aştı. Bunun sonucunda sonik patlama meydana geldi. Patlama sesinin ilk belirlemelere göre, Kahramankazan'da Mürted Hava Meydan Komutanlığı'nda F-16 uçuşu sırasındaki meydana gelen sonik patlama olduğu belirtildi.


Ankara Valisi Ercan Topaca'dan patlama açıklaması

Vali topaca twitter hesabından yaptığı açıklamada; "Ankara’da bir patlama olduğu yönündeki ihbarlar üzerine, yapılan incelmede, söz konusu patlama sesinin, F 16 Modernizasyon Projesi kapsamında, TAİ Genel Müdürlüğünde yapılan test uçuşu sırasında meydana geldiği anlaşılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."  ifadelerini kullandı..

PATLAMA SESİNİN, 'SONİK PATLAMADAN' KAYNAKLANMIŞ OLABİLECEĞİ TAHMİN EDİLİYOR

Sonik Patlama nedir? Sonik patlama, ses hızı veya üzerinde bir hızla hareket edilmesinin bir sonucudur. Ses hızı, deniz seviyesinde ve 21ºC sıcaklıkta yaklaşık 1235.5 km/sa’dir. Günümüzde bazı uçaklar bu hız sınırını aşabilmektedir bunun sonucunda da sonik patlamalar meydana gelir.

ŞUBAT AYINDA DA PAYLAMA YAŞANMIŞTI

Ankara'da geçtiğimiz Şubat ayında iki kez Ankara'da korkutan patlama sesleri duyulmuştu. Patlamanın kaynağının dinamitle yol çalışmasından kaynaklandığı açıklanmıştı.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin