Son Dakika: Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne FETÖ operasyonu


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son Dakika: Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne FETÖ operasyonu

Son dakika. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, FETÖ soruşturması kapsamında "ByLock" kullandığı tespit edilen 60'ı Ankara Büyükşehir Belediyesi, 19'u ilçe belediyelerinde çalışan 79 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Savcılık tarafından ayrıca 30'u Kalkınma Bakanlığı, 30'u Milli Eğitim Bakanlığı eski personeli olmak üzere 60 kişi için de gözaltı kararı verildiği öğrenildi. Şüphelilerden bir kısmının daha önce kurumlarından ihraç edildikleri belirtiliyor. Kamuoyunda "Ankara'yı FETÖ'ye parsel parsel sattı.." iddiaları sonrasında Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne uzanan FETÖ operasyonlarının devamının gelebileceği Ankara kulislerinde konuşuluyor..

Takip Et

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında örgütün gizli haberleşme programı “ByLock” kullandığı tespit edilen 60’ı Ankara Büyükşehir Belediyesi, 19’u ilçe belediyelerinde çalışan 79 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden bir kısmının daha önce kurumlarından ihraç edildikleri öğrenildi.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı’ndan da gözaltıların olduğu bildirildi.

İKİ BAKANLIĞIN ESKİ PERSONELLERİNE GÖZALTI

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması çerçevesinde, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı belirlenen 30'u Kalkınma Bakanlığı, 30'u Milli Eğitim Bakanlığının eski çalışanı 60 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı. Şüphelilerin daha önce KHK ile kurumlarından ihraç edildikleri öğrenildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan bazı şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Diğer şüphelilerin ise yakalanmaları için çalışmaların sürdürüldüğü kaydedildi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin