Son dakika: Açığa alınan öğretmenlerin geri iadesine başladı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Açığa alınan öğretmenlerin geri iadesine başladı

Son dakika.. Son dakika haberi. FETÖ terör örgütü operasyonlarında mağdur olan binlerce öğretmen için güzel haber geldi.. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan beklenen müjdeli haber geldi. Bugün itibariyle açığa alınan 6 bin öğretmenin görevine iade edileceği belirtildi. İlk bilgilere göre, şu ana kadar 4 bin 444 öğretmen görevine iade edildi.

Takip Et

15 Temmuz darbe girişiminin ardından görevden alınan öğretmenlerin, herhangi bir suça karışmayanların göreve iadesi başladı. Bu akşam 6 bin öğretmenin göreve iadeleri beklenirken, şuan gelen bilgilere göre açığa alınan öğretmenlerden 4 bin 444’ü görevlerine geri döndü.

Konuyla ilgili sozcu.com.tr’ye bilgi veren Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, Hatay’da 925, 800 Batman’da 466 Van’da, 400 Adıyaman’da, 400 Urfa’da öğretmenin görevlerine geri döndüğünü açıkladı. Karaca, “İlk etapta 9 bin 400 üyemiz sendikal faaliyetlerinden dolayı açığa alınmıştı. Buradan bakıldığında hepsinin görevine dönmesi gerekiyor” diye konuştu.

6000 bin öğretmen göreve iade edildi. FETÖ'den açığa alınan öğretmenler

CHP Bursa Milletvekili ve Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Ceyhun İrgil de Twitter hesabı üzerinden “Nihayet iyi bir haber TBMM’deyiz. MEB görüşmeleri devam edecek. 6000’den fazla açığa alınan öğretmen göreve iade edildi. İllere tebliğ edildi” açıklamasında bulundu.

DİYARBAKIR’DA 2 BİN 253 ÖĞRETMEN DÖNDÜ

Bu arada Diyarbakır’da da Kamu Hükmündeki Kararname ile açığa alınan 4 bin 319 öğretmenden, 2 bin 253 öğretmenin göreve başlamasının önünü açan bakanlık yazısı, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ulaştı.

Bakanlık Teftiş Kurulu’ndan geçen ve soruşturması tamamlanan ve göreve başlayacak 2 bin 253 öğretmenin isim yer aldığı liste ve görev izni Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ulaştı. Soruşturmaları tamamlanan 2 bin 253 öğretmenin, pazartesi günü görevlerine başlayacağı öğrenildi.

aciga-alinan-ogretmenler

Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ise yaptığı açıklamada  “Van’da açığa alınan öğretmenlerimizden 466’sı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlerine iade edilmiştir. Bugün okullarına tebliğ edilecektir. Hayırlı olur inşallah” dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da Twitter adresinden yaptığı duyuruda, “6 bin kişinin iade yazıları valiliklere gönderilmeye başlandı. Ancak bunların ağırlıklı olarak eylemden açığa alınanlar olduğu anlaşılmaktadır” dedi.

Diğer yandan, CHP’li milletvekili Twitter adreslerinden yaptığı duyuruda, açığa alınan öğretmenlerden bugün 5 bin tanesinin görevine iade edileceği bilgisini paylaşmışlardı.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin