Son dakika: ABD'den Venezuela'ya askeri darbe sinyali!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: ABD'den Venezuela'ya askeri darbe sinyali!

Son dakika. Dünyayı 3. Dünya savaşının eşiğine taşıyan, ABD-Kuzey Kore arasındaki gerginlik ve tehditlerin ardından ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'da yaşanan krizle ilgili olarak da askeri müdahale seçeneğinin masada olduğunu ifade etti..

Takip Et

Kuzey Kore'ye karşı tutumunu sertleştiren ve askeri seçeneklerin 'atışa hazır' olduğunu belirten ABD Başkanı Donald Trump'tan tehdit gibi bir açıklama da Venezuela için geldi.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve ABD'nin BM Büyükelçisi Nikki Haley ile yaptığı toplantının ardından basın mensuplarının karşısına geçen Trump, "Venezuela için birçok seçeneğimiz var. Askeri seçeneği de bundan ayrı tutmuyorum" sözleriyle askeri müdahale ihtimalinin bulunduğunu belirtti.

Haber Türk'te yer alan habere göre, Venezuela'nın coğrafi olarak ABD'ye yakın olmasına dikkat çeken Trump, "Bu bizim komşumuz. Biliyorsunuz, dünyanın her yerinde, çok, çok uzak yerlerde bile askeri birliklerimiz var. Venezuela çok uzak değil ve insanlar acı çekiyorlar, ölüyorlar. Venezuela ile ilgili birçok seçeneğimiz var. Gerekirse, askeri seçenek de bunların içinde." ifadelerini kullandı.

Venezuela askeri müdahale ABD Trump

Trump'ın bu sözlerinin ardından bir açıklama yapan Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino, "Savunma Bakanı olarak ve bir vatandaş olarak bunun çılgınca bir hareket olduğunu söyleyebilirim. ABD hükümetinde aşırıcı elit bir grup var. Ve şu anda ne olduğunu veya dünyaya ne olacağını bilmiyorum. Ya insanlığın sonu gelirse. Ya gezegenin sonu gelirse." ifadelerini kullandı.

Venezuela'da Nisan ayından bu yana devam eden hükümet karşıtı protestolarda 120'den fazla kişi hayatını kaybetmişti. Maduro, geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada Trump'a yüz yüze görüşme teklifi yapmıştı.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin