Son dakika: ABD'den skandal 'Osman Kavala ve 41. madde' açıklaması


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Son dakika: ABD'den skandal 'Osman Kavala ve 41. madde' açıklaması

ABD'den yapılan son dakika açıklamasında, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 10 ülkenin büyükelçilerine yönelik 'istenmeyen kişi' açıklaması ve "Ülkemizin bağımsızlığına saygı duymayan hiç kimse bu ülkede barınamaz" sözlerinin 'not edildiği' bildirildi. Price ayrıca 18 Ekim'de Osman Kavala'ya yönelik açıklamanın Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesiyle tutarlı olduğunu da belirtti.

Takip Et

"41. MADDE İLE TUTARLI"
Price ayrıca 18 Ekim'de Osman Kavala'ya yönelik açıklamanın Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesiyle tutarlı olduğunu da belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, "ABD olarak Türkiye ile ortak önceliklerde iş birliği arayışındayız. Herhangi bir anlaşmazlığı gidermek için diyalog kurmaya devam edeceğiz." dedi.

Son dakika: ABD'den skandal 'Osman Kavala ve 41. madde' açıklaması
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price

Ne olmuştu?
Osman Kavala’nın tutukluluğunun dördüncü yılı nedeniyle 18 Ekim'de ABD, Fransa, Almanya, Hollanda, İsveç, Norveç, Finlandiya, Danimarka, Kanada ve Yeni Zelanda’nın imzasıyla ortak bir açıklama yayımlandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyükelçilerin 'istenmeyen adam ilan edilmesi' konusunda yaptığı açıklama sonrası anılan ülkeler daha sonra yeni bir mesaj paylaşarak Viyana SÖzleşmesi'nin 41. Maddesi'ne bağlı olduklarını duyurmuştu..

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin