Son dakika: 2.Gün.. Tanklar ve iş makinaları Suriye tarafına geçti


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: 2.Gün.. Tanklar ve iş makinaları Suriye tarafına geçti

Türk Silahlı Kuvvetleri'nın Suriye'de başlattığı IŞİD-PYD/PKK hedeflerine yönelik başlattığı Fırat Kalkanı harekatı kapsamında bugün tanklar ve iş makinaları Suriye sınırını geçti. Türkiye Karkamış sınırı ve Suriye tarafından yer yer patlama sesleri gelmeye devam ediyor.

Takip Et

Karkamış sınırında konuşlu bazı tankların ve iş makinalarının sınırı geçerek Suriye tarafına gittiği görüldü. Tanklar Suriye topraklarına girdikten sonra ikişerli üçerli gruplar halinde beklemeye başladı. 

Reuters'a konuşan üst düzey bir Türk yetkili, 20'den fazla tankın Suriye'de olduğunu, eğer ihtiyaç olursa daha fazlasının yollanacağını söyledi.

Sabahın erken saatlerinde Cerablus tarafından yeniden ağır makinalı silah sesleri duyulduğu fakat bir süre devam eden seslerin ilerleyen saatlerde yeniden kesildiği belirtiliyor. Ufak çaplı patlama sesleri ve ardından Cerablus'a yakın bölgeden siyah dumanların çıktığı gözlendi.

İLGİLİ HABER

SURİYE SINIRINDA PATLAMA, DUMANLAR YÜKSELİYOR
Suriye sınırında saat 11:30 civarında bir patlama gerçekleşti ve sınırdan dumanlar yükseliyor. Hemen ardından Türkiye tarafından da atış yapıldığı duyuldu. Patlamanın daha önce DAEŞ terör örgütü üyeleri tarafından döşenen mayınlardan mı kaynaklandığı henüz bilinmiyor.
Patlamanın Karkamış ile Cerablus arasındaki sınır hattında meydana geldiği belirtildi.
Tankların geçişinden önce iş makinalarının mayın temizliği yaptığı bilgisi verildi.
Bu sabah Suriye sınırını geçen bazı tanklar ise bakım için tekrar Karkamış'a döndü

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin