Büyükelçiye suikast: Saldırganın kimliği belirlendi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Büyükelçiye suikast: Saldırganın kimliği belirlendi

Rusya Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov Ankara'da katıldığı bir sergide silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Andreay Karlov yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Saldırganın Karlov'a suikastten sonra "Allahu Ekber.." diyerek slogan attı..

Takip Et

Rusya'nın Büyükelçisi Andrey Karlov, Ankara’da katıldığı bir fotoğraf sergisinde tekbir getiren ve Türkçe sloganlar atan bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Rusya Dışişleri Bakanlığı, yaklaşık 2,5 yıldır Ankara'da görev yapan Karlov'un hayatını kaybettiğini açıkladı.

ÜÇLÜ TOPLANTI İPTAL EDİLMEYECEK

Rus parlamenter, Moskova'daki üçlü toplantının iptal edilmeyeceğini duyurdu. 

SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a silahlı  saldırıda bulunan kişi, operasyonla etkisiz hale getirildi. 

Saldırgan Mert Altıntaş, operasyon sonrası etkisiz hale getirildi.Çevik Kuvvet Polisi Mevlüt Mert Altıntaş..

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Rus Büyükelçi Karlov'a yapılan suiskat ile ilgili açıklama yaptı...

İşte Soylu'nun açıklamalarından satır başları;

"Karlov kaldırıldığı hastanede 19.53'te hayati bulgularının olmadığı tespit edilmesine rağmen hemen yapılan canlandırma müdahalesine cevap alınamamış ve kıymetli dostumuz sayın büyükelçimiz hayatını kaybetmiştir. Dostumu Rusya Federasyonu'na, ailesine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz"

"Saldırgan 24 Haziran 1994 Aydın/Söke doğumlu. Manisa Şehzadeler nüfusuna kayıtlı, halen Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görev yapan ve 2,5 yıldır bu görevde bulunan Mevlüt Mert Altıntaş'tır"

"Bu büyük bir provokasyondur. Bu acımasız terör eyleminin Türkiye'ye sıkılmış bir kurşun olduğunu biliyoruz. Bu suikast bizi ve ülkemizi derinden üzmüştür."

Rus büyükelçiye 5 el ateş eden kişi Çevik Kuvvette görevli, polis memuru Mert Altıntaş olduğu belirlendi. 1994 Aydın Söke doğumlu Altıntaş çatışma sonucu ölü ele geçirildi.Rusya'nın Ankara Büyükelçisine suikast: Saldırgan hakkında şok iddia

Altıntaş’ın, saldırıyı gerçekleştirdiği yerde herhangi bir görevi olmadığı belirtildi.

Alınan bilgiye göre, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un  silahlı saldırıya uğradığı Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezine operasyon  düzenlendi.

İLGİLİ HABER

Polis Mevlüt Mert Altıntaş

Karlov'u yaraladıktan sonra binanın ikinci katına çıktığı öğrenilen  saldırgan ile özel harekat polisleri arasında çatışma çıktı. Yaklaşık 15 dakika  süren çatışmanın ardından saldırgan etkisiz hale getirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da  olay yerinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi alıyor.

BÜYÜKELÇİYİ ÖLDÜREN SALDIRGAN ÇEVİK KUVVET POLİSİ Mİ?

Akşam Gazetesi Genel  Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu Rus Büyükelçi Karlov'a suikast düzenleyen saldırganın Ankara Çevik Kuvvet'te görevli bir polis olduğu söyledi.

Çevik Kuvvet Polisi Mert Altıntaş

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi'ne yönelik suikasti yapan kişinin polis olduğuna yönelik iddiaların ardından zanlıya ait olduğu iddia edilen bir fotoğraf ortaya çıktı.

Büyükelçi Andrey Karlov kimdir?

Ankara’daki Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde katıldığı bir sergide uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, 2013 yılından bu yana Ankara’da görev yapıyordu.

Ankara Büyükelçi Karlov Silahlı saldırı

Moskova’da 1954 yılında doğan Karlov, 1976’da Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Enstitüsünden, 1992 yılında ise Diplomasi Akademisi’nden mezun olarak yüksek öğrenimini tamamladı. Karlov, 1976’dan beri diplomatik alanda
 çalışmalarını sürdürüyordu.

Ankara Karlov Silahlı Saldırı

FARKLI GÖREVLERDE ÇALIŞTI 

SSCB, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı merkez teşkilatının yanı  sıra yurtdışı temsilciliklerinde, özellikle 1976-1981 ve 1984-1990 yıllarında  SSCB’nin Kuzey Kore’deki büyükelçiliğinde, 1992-1997 yıllarında da Rusya’nın  Güney Kore Cumhuriyeti’ndeki büyükelçiliğinde farklı görevlerde çalıştı. Karlov,  2001-2006 döneminde ise Kuzey Kore’de büyükelçi olarak görev yaptı.

EVLİ VE 1 ÇOCUK BABASIYDI

Karlov, 2007-2013 döneminde de ülkesinin Dışişleri Bakanlığı  Konsolosluk İşleri Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdürü olarak görev yaptı.

Ankara Andrey Karlov Öldürüldü        

Büyükelçi Karlov, 2013 yılının Temmuz ayından bu yana Rusya’nın Ankara  Büyükelçisi olarak görevini sürdürüyordu. Korece ve İngilizce bilen Karlov, evli  ve bir çocuk babasıydı.        

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin