Rota Yemekçilik'te yeni skandallar ortaya çıktı: 10'binlerce


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Rota Yemekçilik'te yeni skandallar ortaya çıktı: 10'binlerce

Türkiye'de gündemi sarsan 'asker zehirlenmeleri' skandalları yeni bir boyut kazandı.. Askeri birliklerin yemek tedarik ihalelerini kazanan Diyarbakır'lı Avşar ailesine ait Rota Yemekçilik A.Ş.'nin daha önce yine bir gıda zehirlenmesi nedeniyle anlaşmasının iptal edildiği, ancak sadece şirketin isminde yapılan küçük bir değişiklikle tekrar ihaleleri aldığı ortaya çıktı.. Bugün Rota Yemekçilik'in yöneticileri de gözaltına alındı ve gözaltı sayısı 24'e çıktı.. Şimdi akıllarda cevap bekleyen şu sorular var: Yüzbinlerce Mehmetçiğin hayatları sorumsuzca ihalelerle satılıyor mu? Bugün 'bozuk ve tarihi geçmiş gıda' yedirilen ve zehirlenen binlerce askerimizin, 'kimyasal bir zehirle' saldırıya uğrama ihtimali değerlendiriliyor ve önlemi alınıyor mu? Peki neden askerin yemeğini kışlada, asker yapmaz?

Takip Et

Türkiye, terör saldırılarının sadece silahla yapılmadığı canlı olarak yaşayan ve tecrübe eden bir ülke. Maalesef bu tecrübe çok canımızı yaktı, yakmaya da devam ediyor. Son yıllarda binlerce asker, polis, korucu şehit oldu, aralarında bebek ve kadınların da olduğu çok sayıda masum vatandaşımız bu saldırıların kurbanı oldu.. "Terör sadece silahla yapılan bir eylem değildir. Terör kanlı olmayabilir." Devlet yetkilileri bu görüşü savunurken akıllarda şu soru var:
Ya askerlerimiz "kimyasal bir zehirleme" saldırısına maruz kalırsa?

MANİSA "ZEHİRLENME" SKANDALI TÖRÖR ÖRGÜTLEİRNE YOL GÖSTERİYOR

Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere ülkenin her noktasında canı pahasına mücadele eden, savaşan kahramanlarımızın canı bir ihale skandalıyla riske edilmemeli. Gördük ki terör, yüzünü, kimliğini ve eylemlerinin şeklini değiştirerek her an karşımıza çıkabilir..
Askerin yemeğini kışla içinde, asker yapmalı.

"Ticari ihalelerle" askerlerimiz hayatları riske atılmamalı, bunun bedeli ve vebali çok ağır olur. En üst zeviyeden güvenlik önlemlerinin alınması gerekiyor. Dünyada eşi benzeri olmayan bir terör tehdidi altında olan Türkiye artık "Hatalar yaparak tecrübe edinme" politikasından vaz geçmeli ve geçmişte edinilen tecrübelerden ders çıkararak çok sıkı önlemleri ve denetimleri hayata geçirmesi gerekmektedir.

İLGİLİ HABER

MANİSA VE ROTA YEMEKÇİLİK SKANDALI

Manisa’da akşam yemeği sonrası 731 askerin zehirlenme belirtileriyle tedaviye alınması sonrasında, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, Ankara merkezli olduğu belirtilen Rota Yemekçilik A.Ş.’nin Manisa birimi görevlileri gözaltına alınmıştı.

Manisa Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 21 kişi arasında, firma temsilcisi Veysel Ahmet Gürcüm ile 3 gıda mühendisi, aşçı, aşçı yardımcıları ve diğer çalışanların bulunduğu belirtilmişti.

Gözaltı sayısı 24'e yükseldi. Aralarında şirket yöneticileri de var. 

İLGİLİ HABER

LİSANSI DAHA ÖNCE DE İPTAL EDİLMİŞ

Daha önce de bir askeri kışlaya yemek hizmeti veren Rota isimli firmanın daha önce 6 kez isim değişikliği yaptığı öğrenildi. 4 ortaklı firma son olarak Rota ismiyle 7 Şubat 2015'te Manisa'daki kışlaya yemek ihalesini 3 yıllığına almış. Firmanın 2015 Maliye Bakanlığı personeli yemek ihalesini de aldığı ancak gıda zehirlenmesi yaşandığı ve bakanlığın ihaleyi iptal ettiği öğrenildi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin