Reza Zarrab 4 ay sonra hakim yeniden karşısına çıktı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Reza Zarrab 4 ay sonra hakim yeniden karşısına çıktı

ABD'de "ABD devletini dolandırmak, kara para aklamak" suçlamarıyla yargılanan İran asıllı işadamı Reza Zarrab 4 ay sonra bugün New York'ta yeniden Hakim Richard Berman'ın karşısına çıktı.

Takip Et

Avukatlardan Benjamin Brafman da FBI ve savcıların önceden planlayarak müvekkilini Miami havalimanında gözaltına alarak sorguladıklarını ve sorgulama sırasında usulsüz şekilde cep telefonunun şifresini talep ettiklerini öne sürdü.

CEP TELEFONU DELİLLERİ YASAYA AYKIRI

Havalimanındaki sorgulama ve telefondaki bilgilerin elde ediliş biçiminin yasalara aykırı olduğunu savunan Brafman, davanın düşmemesi halinde bu delillerin dosyadan çıkarılmasını istedi.

ABD Reza Zarrab Davası

DAVANIN DÜŞÜRÜLMESİ TALEP EDİLDİ

Savcılık ise yabancıların herhangi bir ABD kuruluşunu aracı yaparak yaptırımları delmesinin de ABD yargısının yetki alanına girdiğini, Sarraf'ın para transferlerinde ABD bankalarını kullandığını savunarak davanın düşürülmesi talebinin reddedilmesini istedi.

Hakim Richard Berman, savunmaları dinlediğini ve konuyu değerlendirip kararını taraflara ileteceğini belirterek yaklaşık 2 saat süren duruşmayı sonlandırdı.

Reza Zarrab Davası Cizim grafiti

KARAR İKİ HAFTA İÇİNDE

Hakim Berman, tarafların ortaya koydukları tezleri dinledikten sonra, davanın düşüp düşmeyeceği ya da iPhone konusundaki kararını iki hafta içinde vereceğini açıkladı.

DAVA DÜŞMEZSE, ASIL DURUŞMALAR OCAK’TA

Hakim Berman davanın düşmesi yönünde karar vermezse, asıl duruşmalar Ocak 2017’de başlayacak. 27 Ocak’ta başlaması planlanan duruşmalar, yaklaşık bir ay içinde sonlandırılacak ve Zarrab hakkında nihai karar verilecek.

DURUŞMAYA İKİ SAATLİK TERCÜMAN KRİZİ

NeW York’ta bugün görülen Zarrab duruşması, planlandığı saatten yaklaşık 2 saat ertelendi.

Erteleme, duruşmada görev alacak Türkçe tercümanın gelememesi nedeniyle gerçekleşti. Mahkeme hakimi Richard Berman, New York saatiyle 10.30’da yapılması planlanan duruşmayı, yeni bir tercüman bulabilmek için erteledi.Davayı,” İstanbul’daFETÖ bağlantılı hukuk bürosunun düzenlediği toplantıya katıldığı” gerekçesiyle Zarrab’ın avukatlarının reddi hakim talebinde bulundukları, ancak bu talebi reddeden Hakim Berman yürüttü.

AA

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin