Pensilvanya'da sinagoga silahlı saldırı: 8 ölü, 6 yaralı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Pensilvanya'da sinagoga silahlı saldırı: 8 ölü, 6 yaralı

Son dakika... ABD'nin Pensilvanya eyaleti Pittsburgh şehrinde Musevilerin ayin düzenlediği saatlerde sinagoga silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 8 kişinin öldüğü 6 kişinin yaralandığını bildirildi. Saldırgan teslim olurken ABD Başkanı Trump, saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Takip Et

Pensilvanya'da sinagoga silahlı saldırı: çok sayıda ölü var

Silah sesleri sonrası sinagoga gelen polislere ateş açıldığı ve polislerin araçlarını kalkan olarak kullandığı belirtildi.

Cumartesi ayini gerçekleştiren Musevi cemaatinin en kalabalık olduğu zamanın seçildiği saldırı da polis telsizinden edinilen bilgiye göre 4 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Ölü sayısının artmasından korkuluyor.

Görgü tanıkları, sinagoga yürüyerek giren saldırganın çok sayıda kişiyi vurduğunu söylüyor. Bir görgü tanığı, Twitter'dan olay yerine çok sayıda polis aracının geldiğini yazdı.

TRUMP'TAN AÇIKLAMA

ABD Başkanı Donald Trump, Indianapolis'e gitmeden önce Andrews Hava Üssü'nde gazetecilere yaptığı açıklamada saldırıyı kınadı. 

Saldırının ''korkunç ve kahredici'' olduğunu söyleyen Trump, nefret suçuna dikkate çekerek, ''Ülkemizde neler oluyor?'' dedi. 

Şiddetin son bulması gerektiğini ve sinagog korunsa sonucun farklı olacağını belirten Trump, kilise ve sinagogların korunması önerisinde bulundu. 

Trump, bu tür saldırganlara ölüm cezası verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

Amerikan medyasında saldırganın 46 yaşındaki Robert Bowers olduğu ve saldırı sırasında ''Bütün Yahudiler ölmeli'' şeklinde bağırdığı yönünde haberler yer aldı. 

Öte yandan New York'taki sinagoglara güvenlik güçleri konuşlandırıldı. 

ŞABAT NEDİR?

Şabat veya Sebt, Yahudilerin dinlenme günü olan Cumartesi gününü ifade eder. Yahudiler için Yehova ile aralarındaki özel bir bağı temsil eder. İbranice “lişbot” (iş bırakma) kelimesinden gelir.

Yahudilikte evrenin başlangıcında (Bereşit) Tanrı’nın dünyayı 6 günde yarattığına ve 7. gün dinlendiğine inanılır ve Tanrı’nın bu günü Yahudilere armağan ettiği kabul edilir.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin