Son dakika: YGS sonuçları açıklandı. ÖSYM sorgulama ekranı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: YGS sonuçları açıklandı. ÖSYM sorgulama ekranı

Son dakika.. YGS sonuçları açıklandı! Yüz binlerce üniversite adayının sabırsızlıkla beklediği haber, sonunda ÖSYM'den geldi ve YGS sonuçları az önce açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından ÖSYM'nin sorgulama ekranında aşırı yoğunluktan dolayı kesintiler meydana geliyor.

Takip Et

Yüz binlerin heyecanla ve umutla beklediği YGS sonuçları nihayet açıklandı. ÖSYM, yaptığı son dakika duyurusu ile 12 Mart Pazar günü gerçekleşen YGS’nin sonuçlarını ilan etti. Sonuçların açıklanmasının ardından üniversite adayları ÖSYM’nin sitesine akın etti.

YGS sonuçlarınızı kontrol etmek için aşağıdaki linke tıklayınız.

YGS SONUÇLARI

LYS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Üniversiteye girişin ikinci basamağı olan LYS için öğrenciler YGS'den aldıkları puanlarla LYS-1 (Matematik) , LYS-2 (Fen Bilimleri), LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya), LYS-4 (Sosyal Bilimler) ve LYS-5 (Yabancı Dil) sınavlarına başvuracaklar. LYS başvuru dönemi 4-17 Nisan olarak açıklandı. LYS kılavuzu ne zaman yayımlancak henüz bilinmiyor. Konuyla igili ÖSYM'nin açıklaması bekleniyor.

LYS başvuruları AİS yani Aday İşlemleri Sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. YGS puan türlerinden birinden 180 puan ve üzeri puan alan adayları LYS'ye başvuru yapabilecekler.
YGS Neden açıklanmıyor

LYS NE ZAMAN?

LYS-4: Lisans Yerleştirme Sınavı-4 (Sosyal Bilimler) Tarihi, Saati ve Süresi : 10 Haziran 2017 (Cumartesi), 10.00, 135 dakika

LYS-1: Lisans Yerleştirme Sınavı-1 (Matematik) Tarihi, Saati ve Süresi : 11 Haziran 2017 (Pazar), 10.00, 135 dakika

LYS-2: Lisans Yerleştirme Sınavı-2 (Fen Bilimleri) Tarihi, Saati ve Süresi : 17 Haziran 2017 (Cumartesi), 10.00, 135 dakika

LYS-5: Lisans Yerleştirme Sınavı-5 (Yabancı Dil) Tarihi, Saati ve Süresi : 17 Haziran 2017 (Cumartesi), 14.30, 120 dakika
LYS-3: Lisans Yerleştirme Sınavı-3 (Edebiyat-Coğrafya) Tarihi, Saati ve Süresi : 18 Haziran 2017 (Pazar), 10.00, 120 dakika

GEÇ AÇIKLANDI SOSYAL MEDYA AYAKLANDI

YGS sonuçları için belirttiği gün bugündü. YGS sonuçları ÖSYM tarafından bugün açıklanacak ancak açıklama saati belirsiz. YGS sonuçları için belirsiz bekleyiş öğrencilerin heyecanını doruğa ulaştırdı.

Üniversite adayları 12 Mart tarihinde YGS’de büyük bir heyecan yaşadı bugün ise YGS sonuçları heyecanı yaşanıyor. Sabahın ilk saatlerinden itibaren Google’a ve ÖSYM’nin sitesine akın eden öğrenciler YGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırıyor. YGS sonuçlarını bekleyen öğrencilerin bu bekleyişi mizahi paylaşımlara da neden oluyor. ÖSYM’ye sitem eden öğrenciler ‘YGS ne zaman açıklanacak?’ diye sitemde bulunurken, sonuçları bekleyişlerini temsilen ilgi çekici Tweetler atıyor. YGS sonuçlarının açıklanmasını 3 milyona yakın öğrenci bekliyor….

BUGÜN MUTLAKA AÇIKLANACAK. ÖSYM'den SON DAKİKA AÇIKLAMASI

ÖSYM Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Işıl Beşoğul şu açıklamayı yaptı : “Sitedeki yoğunluk nedeniyle veri girişinde sorun yaşıyoruz. Gün içinde mutlaka açıklanacak. Herhangi bir aksilik yok. Adayların siteye yüklenmemelerini rica ediyoruz. İnternet sitemiz biraz rahatlarsa veri girişini tamamlayacağız

ÖSYM tarafından 12 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilen ve 2 milyon 265 bin 902 adayın ter döktüğü YGS'nin sonuçları bugün açıklanacak. Adaylar sonuc.osym.gov.tr adresinden sınav sonuçlarına erişebilecek.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur.
https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır. Aşağıdaki link üzerinden YGS sonuçlarına açıklanır açıklanmaz ulaşabilirsiniz.

YGS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Twitter ve Sosyal medyada YGSpaylaşımları:

YGS Sonuçları açıklandı mıYGS Sonuçları açıklandı mı?YGS Sonuçları açıklandı mı?YGS Sonuçları açıklandı mı?

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin