Nöbet değişimde canlı bombalı saldırı: En az 20 ölü


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Nöbet değişimde canlı bombalı saldırı: En az 20 ölü

Suriye'nin Türkiye sınırında canlı bombalı intihar saldırısı gerçekleştirildi.yaşanan patlamada, aralarında Ankara'nın "Fırat Kalkanı" operasyonunda destek verdiği Esad rejimi karşıtı muhalif ÖSO militanlarının da bulunduğu en az 20 kişi hayatını kaybetti. Patlamayı nöbet değişimi esnasında militanların arasına karışan bir canlı bombanın gerçekleştirdiği ifade edildi. Patlama sonrasında çok sayıda kişi de yaralandı. Türkiye patlama ilişkin ilk açıklamayı Numan Kurtulmuş yaptı: İnsanlığa karşı suç işlemişlerdir..

Takip Et

Türkiye'nin desteklediği Suriyeli muhalifleri hedef alan saldırı, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinin karşısında yer alan Atme çadır kentinde gerçekleşti.

Türkiye sınırına bir kilometre uzaklıktaki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin nöbet değişimi sırasında patlayan bomba, en az 20 kişinin ölümüne yol açtı.

Anadolu Ajansı'na konuşan görgü tanıkları, saldırıyı yerleşke içerisinde ÖSO'nun nöbet noktasına sokulan bir intihar eylemcisinin üzerindeki bombaları patlatarak gerçekleştirdiğini anlattı.

Türkiye Sınırında patlama en az 20 ölü çok sayıda yaralı

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise, Atme'de sabah saatlerinde meydana gelen patlamanın intihar saldırısı veya uzaktan kumandayla infilak ettirilen bir bomba olduğunu bildiriyor. 

Patlama sonucu çok sayıda kişi yaralandı. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Saldırıyı, sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yapan terör örgütü IŞİD üstlendi.

TÜRKİYE'DEN İLK TEPKİ

Türkiye'den patlama sonrası ilk tepki de geldi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Suriye sınırındaki saldırıyı yapanlar insanlığa karşı suç işlemişlerdir" dedi.

Atme'deki mülteci kampında Ağustos ayında düzenlenen intihar saldırısında da 15 kişi can vermişti. IŞİD'in üstlendiği saldırıda siviller hedef alınmıştı.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin