Nedir bu Burning Man? Şeyma Subaşı'nın katıldığı festival!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Nedir bu Burning Man? Şeyma Subaşı'nın katıldığı festival!

Eğlencenin ve çılgınlıkların orada bir sınırı yok!. Dünyanın en çılgın ve aykırı festivali olarak bilinen 'Burning Man' Festivali’ne bu sene de yaklaşık 70 bin kişi katıldı. TV8'in patronu ve yapımcı Acun Ilıcalı'nın eşi Şeyma Subaşı da sosyal medya hesabından, Burning Man Festivali'nde çekilmiş bir videosunu paylaştı. Bu videonun ardından sosyal medyada bir Burning Man arayışı hasıl oldu.. Peki nedir ‘Burning Man?’ İşte ilk kez 1986 yılında organize edilen Burning Man’in tarihi! ve çılgın eğlenceler, kopmacalar..

Takip Et

Burning Man, her yıl Ağustos-Eylül aylarında Nevada'da Black Rock Çölü'nde gerçekleştirilen bir festivaldir. Festival adını kapanış etkinliğinde ahşap bir kuklanın yakılmasından almaktadır. Festival ilk kez 1986 yılında Larry Harvey ve arkadaşları tarafından organize edildi.

Burning Man nedir Şeyma Subaşı
Şeyma Subaşı 2017 Burning Man festivalinden takipçileirne fotoğraflar paylaşıyor...

Larry Harvey ve arkadaşları California’daki San Francisco sahilinde sadece 20 arkadaşıyla kutladı.

Burning Man nedir

1990’dan beri ise hippiler, alternatif müzisyenler ve sanatçılar her yıl Nevada çölünde toplanıyor. Bu, farklı olanların buluşması. Temel fikir ekolojik bilinç ve insanların eşitliği. 

Festivalde özellikle geceleri büyük eğlenceler ve törenler düzenlenmektedir. Yanan adam figürü festivalin ana sembolüdür.

Burning Man nedir

Organizatör tarafından müzik ve sanat festivali olarak nitelendirilmektedir. Her yıl çeşitli gündemi olan festivalde 2011 yılında gündem olarak "geçiş törenleri" konusu seçilmiştir.

Burning Man nedir

2014 yılında festivale 65 binden fazla kişi katılmıştır. Festivale katılabilmek için önceden rezervasyon yaptırmak ve bilet almak gerekmektedir.

Burning Man nedir

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin