Son dakika: Nazlı Ilıcak ve 17 gazeteci tutuklandı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Son dakika: Nazlı Ilıcak ve 17 gazeteci tutuklandı

Fethullahçı Terör Örgütü(FETÖ) darbe girişimi soruşturmasında gözaltına alınan ve sorgusu tamamlanan, aralarında Nazlı Ilıcak'ın da bulunduğu 17 gazeteci tutuklandı. 4 gazeteci ise serbest bırakıldı. Gazeteci Bülent Mumay adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu arada polis tarafından aranan FOX TV Haber Müdürü Ercan Gün polise teslim oldu

Takip Et

FETÖ/PDY terör örgütü darbe girişimi soruşturması kapsamında polis tarafından gözaltına alınan aralarında gazeteci Nazlı Ilıcak'ın da bulunduğu 21 gazetecinin adliyedeki işlemleri tamamlandı.

İfadeleri alınan gazetecilerden 20'si tutuklama telebiyle mahkemeye sevk edildi. Bülent Mumay adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

NAZLI ILICAK DAHİL 17 GAZETECİNİN TUTUKLANMASINA KARAR VERİLDİ

Öte yandan Nazlı Ilıcak’ın da savcılık ifadesinde suçlamaları reddettiği öğrenildi. Savcılık, saat 18.00 sıralarında sorgusu tamamlanan gazetecilerden Bülent Mumay hakkında adli kontrol talep ederken; gazetecilerden 20’si hakkında ise tutuklama istedi. Nazlı Ilıcak dahil 17 gazetecinin tutuklanmasına karar verildi.

TUTUKLANAN GAZETECİLEİN İSİMLERİ

Nazlı Ilıcak, Seyit Kılıç, Bayram Kaya, Cihan Acar, Bünyamin Köseli, Emre Soncan, Mustafa Erkan Acar, Cemal Azmi Kalyoncu, Abdullah Kılıç, Habip Güler, Cuma Ulus, Hanım Büşra Erdal, Hüseyin Aydın, Haşim Söylemez, Ali Akkuş, Yakup Çetin,Ufuk Şanlı, çıkarıldıkları mahkemece, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuklandı.

Yakup Sağlam ve Arda Akın adli kontrol şartıyla, Bülent Mumay ve Mehmet Gündem ise adli kontrol şartı aranmaksızın serbest bırakıldı.

Gazeteci Bülent Mumay serbest bıbrakıldı: Burada olmamın tek nedeni muhalif olmamdır..

ERCAN GÜN EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

Öte yandan gazeteci Ercan Gün, ifade vermek üzere avukatlarıyla birlikte geldiği adliyede gözaltına alınarak, emniyete götürüldü. Gün'ün emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından savcılık sorgusunun alınması için adliyeye getirileceği öğrenildi. Tutuklama talebiyle sevk edilen şüpheliler, İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından sorgulanacak.

HİLMİ YAVUZ RAHATSIZLANDI
Kapatılan Zaman gazetesinin eski yönetici ve yazarlarına yönelik operasyonda gözaltına alınan Hilmi Yavuz'un emniyetteki işlemleri sırasında tansiyonu düştüğü bildirildi. Sağlık ekiplerinin müdahalede bulunduğu Yavuz'un ifadesinin alındıktan sonra serbest bırakılacağı belirtildi. Yavuz için bir ambulans hazır bekletiliyor. 

Nazlı Ilıcak Tutuklandı

FİRARİLERİN EVİNDE 1 DOLAR BULUNDU
Haklarında gözaltı kararı bulunan firari gazeteciler; Metin Yıkar, Bülent Ceyhan ve Abdullah Abdülkadiroğlu'nun evlerinde yapılan aramalarda "C-S-K" serisi 1 dolarlar bulundu.  

NAZLI ILICAK SEKRETERİ TAKİP EDİLİNCE YAKALANDI

Gazeteci Nazlı Ilıcak'ın sekreteri takip edilerek yakalandığı ortaya çıktı. Ilıcak en son telefonda sekreteri ile görüştü. Sekreteri, Ilıcak ile buluşmaya gittiğinde Nazlı Ilıcak polisler tarafından gözaltına alındı. 

Nazlı Ilıcak Tutuklandı

Gözaltına alınanlar arasında bulunan Bülent Mumay ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

FOX TV HABER MÜDÜRÜ TESLİM OLDU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığ'nca Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 41 gazeteci arasında yeralan Fox TV Haber Müdürü Ercan Gün, İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek teslim oldu. Cumhuriyet Savcısı ifadesi alınmak üzere Gün'ü ifadesi alınmak üzere polis nezaretinde Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gönderdi.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin