Mustafa Kemal Atatürk. Ya olmasaydı!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Mustafa Kemal Atatürk. Ya olmasaydı!

Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ata'sı, ilk Öğretmeni, İlk Cumhurbaşkanı, Başkomutanı, babası ve dahası... Mutlaka bir yerlerde "Sen olmasaydın, olmazdık.." duymuş veya okumuşsunuzdur. Biz de kısaca "Atatürk olmasaydı" dedik ve derledik.. Tabi ki biz sadece Kurtuluş Savaşı döneminin kısa bir bölümünü ele aldık..

Takip Et

"Atatürk olmasaydı, Biz olurduk, olurduk olmasına ama nasıl ve nerede, kim olur, nasıl bir ırk ve din sahibi olurduk o bilinmez. Bilinen ve tarihin yazdığı gerçekler var. Safsatalar veya hurafeler değil, her ülkenin resmi tarih arşivlerinde kayıtlıdır bu gerçekler.

İşin özeti budur; Atatürk, Türkiye'nin Cennetle Cehennem arasındaki yönünü tayin etmiştir. Bir ülkeyi sırtında taşıyıp Sırat Köprüsü'nden Cennete taşımıştır.. 

Atatürk olmasaydı, Harf devrimi olmaz, Arapça-Osmanlıca karışımı bir lehçe dili ile eğitim, bilim, teknoloji, sanat gibi birçok alanda modern çağın çok gerisinde kalarak 3. dünya ülkesi insanları olarak yaşamak zorunda kalırdık. Dünya, uzak gezegenlere yelken açarken, bizler bir kap yemek bulamayan Afrika ülkeleri sınıfında olurduk..

Fransız Askerleri Gaziantep
İşgal askerlerinin Anadolu'da Türk halkına uyguladığı vahşi işkencelerden bir fotoğraf.. Arşivlerde sayısız işkence fotoğrafları yer alıyor. İngiliz, Fransız ve Yunan askerlerince tecavüz edilip katledilen kadınlarımızın kanlarını yerde bırakmayan Atatürk... ya olmasaydı...

Atatürk olmasaydı, Kıyafet devrimi olmazdı, Özellikle kadınlarımız giyimleri nedeniyle recm cezasına çarptırılır, taşlanarak katledilirdi. Bugün tecavüze uğrayan her birey kanunalara dayalı hak arayabiliyorken, ve kanunlarda buna ağır cezalar veriyorsa, "o olmasaydı" tecavüz edilen kadın veya çocuk suçlu bulunup "tahrik etti" dayanağıyla idam edilen taraf olurdu.. Bugün de Ortadoğu'da şahit olduğumuz gerikalmışlığa mahkum olurduk. Dini alet ederek gözleri bile kapalı türbana(Burka) kapatılan kadınlar, resmi kurumlarda usulsüzlük, yolsuzluklar ve terör saldırılarında canlı bombalara kılıf ve alet olurdu.. Toplumda ahlaksızlık ve namussuzluğun sadece bir örtüyle kapatılabileceği görüşü hakim olurdu..

Atatürk olmasaydı,  Amerika başta olmak üzere İngiltere, Fransa,İtalya ve Yunanistan gibi ülkeler, Osmanlı'yı son yıllarında olduğu gibi, sözde halife ve din sömürüsü ile, cahil bıraktığı halka boyunduruk vuran padişahlar aracıyla yönetmeye devam eder ve sömürürlerdi. Buna ise bugün sömürge altında olan altın, maden,ve petrol zengini topraklara sahip Ortadoğu ve Afrika ülkelerinin içinde bulunduğu açlık en net örnektir.. 

Atatürk olmasaydı, Türkiye'yi işgal eden her yabancı ülke kendi hakim olduğu bölgesinde Irk ve din ayrımcılığla iç savaş çıkartırdı. (örn:Ortadoğu) Cumhuriyetin ilanıyla Türkiye Cumhuriyeti bağımsızlığını ilan etmiş, vatandaşının en temel özgürlük haklarını Anayasa ile belirlemiş ve teminat altına almıştır. Anayasa'nın 36 Maddesi, her dilden ve ırktan olan vatandaşlara ayırım gözetmeksizin eşit haklar tanımış, "Türk Vatandaşlığı Kimliği" sağlanmış, tek devlet, tek bayrak altında, barış ve huzur ortamı içinde birlik kazandırmıştır.  Bu garantiyle ülkede yaşayan Kürtler, Rumlar, Ermenileri, yahudiler de olmak üzere tüm ırklar tek ve birlik olmuştur, ülke bütünlüğü ve huzuru sağlanmıştır. 

Rus Askeri İstanbul'a ilerliyor..Rus Askerleri İstanbul'a ilerliyor: 

Atatürk olmasaydı, Din özgürlüğü olmazdı. Dünya genelinde, Cumhuriyetin ilanının ardından özgürce, bağımsız ve modern bir şekilde islamiyetin en mükemmel ve kusursuz şekli Türkiye coğrafyasında yaşanmaya başlamıştır. Camiler'de siyaset yasaklanmış, tekke ve tarikatlar gibi din içerisine sinmiş zehirli düşüncelerin yayılmasının önüne geçilmiş kapatılmışlardır. Bu vesileyle, Birey-Kuran-ı Kerim ve Allah arasına başka hiç bir insan icadı sistem ve düşüncenin girmesine müsade edilmemiştir.  İbadet yerleri devletin resmi teminatı ve garantisi altına alınan Camiler haline getirilmiş, Diyanet İşleri Bakanlığı'nca denetimi sağlanmıştır.

İzmir'in İşgali Yunan Gazeteler

Atatürk olmasaydı, İzmir Yunanlılara kalırdı. İstanbul, Sevr Antlaşması'na dayanak olarak 10 ülkenin yönetime geçecekti. Türk vatandaşları tecavüz, işkence ve katliamlarla yerlerinden sürgün edilip bir soykırıma maruz kalacaklardı..

İzmir Yunan İşgali Gazete Manşetleri

Gördüğünüz gibi, hayatının sadece birkaç yıllık bölümünü bile ele aldığımızda, kütüphaneleri dolduracak, ciltlerce tarih kitapları yazılmış olan başarılara imza attığna şahit oluyoruz.. Atatürk! Sen olmasaydın olmazdık...

İzmir ve İstanbul İşgali Yunan ve İngiliz Askerleri

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin