Metin Feyzioğlu: Referandumdan ‘hayır’ çıkacak


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Metin Feyzioğlu: Referandumdan ‘hayır’ çıkacak

'Türkiye'yi büyük bir tehlike bekliyor. Ama milletimiz büyük bir sağduyuya sahip, milletimize güveniyorum..' Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, partili cumhurbaşkanlığı sistemini öngören anayasa değişikliği teklifinin halkoylamasına sunulmasi halinde sandıktan 'hayır' çıkacağını savundu.

Takip Et

"Milletimiz inanılmayacak kadar sağduyuludur. Milletimize güveniyorum"

“Hem ciddi bir sezgi ve hem veriyle, geri dönüşle söylüyorum” diyen Feyzioğlu, “Referandum partiler arası bir yarış olarak ele alınmazsa, merkez sağ, milliyetçi ve muhafazakar seçmenin çok büyük kaygıları var ve bu değişikliğe destek vermez. Milletimiz inanılmayacak kadar sağduyuludur. Milletimize güveniyorum” ifadesini kullandı.

Posta’dan Hakan Çelenk’e açıklama yapan Feyzioğlu, Barolar Birliği’nin anayasa teklifini anlatmak 60 saniyelik videolar hazırlarını söyleyerek “İçeriğini ben anlatıyorum. “Ne düşünüyorsunuz?” diye soruyorum. Bir empoze yok. Çok basit animasyonlar da hazırladık. Anayasa değişikliğini makyajından, boyalarından arındırıp anlatıyoruz. İlk videoyu 20 milyon kişi izledi” diye konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ BÜYÜK BİR TEHLİKE BEKLİYOR"

Feyzioğlu, “Referandumdan ‘Evet' çıkarsa ne olur” sorusuna “Öncelikle çıkmayacak, onu söyleyeyim. Ama şunu da çok açık söyleyeyim ‘Evet' çıkarsa Türkiye'yi büyük tehlike bekliyor. O da şu: Yarın öbür gün dolar almış başını gitmiş, terör iyice tırmanmış… Bir taraftan da ekonomik sıkıntı. Ultra radikal bir ekip çıkar “Daha da radikal, daha keskin olmanız lazım” der. Radikalizmin önünü bir açarsanız bugünleri dahi mumla aratacak yapılar gelir. Getirilmek istenen sistem, radikalleşmeye prim veriyor” yanıtını verdi.

“150 YIL BOŞA GİDER”

Anayasa taslağının geçmesi durumunda Türkiye’nin 150 yıl kaybedeceğini savunan Feyzioğlu, “TBMM'nin cumhurbaşkanını görevden alması hayal, ama cumhurbaşkanının sabah kalkıp ‘Meclis'i feshedeyim' demesi sınırlamaya bağlı değil. Meşrutiyet zamanında padişaha verilmişti bu yetki. Meşrutiyetin yaşamama sebebi de budur. Padişah feshetmiştir. Türkiye 150 yıllık demokrasi yolculuğunun 1'inci basamağına geri dönüyor. 150 yıllık tecrübeyi boşuna yaşamış oluyoruz” diye konuştu.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin