Meral Akşener ihraç edildi, Akşener'den ilk açıklama


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Meral Akşener ihraç edildi, Akşener'den ilk açıklama

Son Dakika Gelişmesi.. MHP'de Akşener depremi, Meral Akşener ihraç edildi. Meral Akşener kariyeri ile ilgili daha önce yanıtladığı bir soruya: Ya MHP Genel Başkanı olup Başbakan olurum ya da babaannelik yaparım" demişti. Akşener'in ihraç kararına ilişkin "Gayri hukuki süreci yargıya taşıyacağım" dediği öğrenildi.

Takip Et

Meral Akşener MHP'den ihraç edildi.. MHP Merkez Disiplin Kurulu, Meral Akşener'i oybirliğiyle ihraç etti. 

Meral Akşener'in parti üyeliğinden kesin çıkarma cezası ile cezalandırılmasına oy birliğiyle karar verildi. Akşener'in yargıya başvurma hakkı bulunuyor ancak yargının incelemeyi ancak usül açısından yapabileceği belirtiliyor.

AKŞENER: YARGIYA TAŞIYACAĞIM

Öte yandan ihraç kararı ile ilgili Yeniçağ gazetesine bir açıklama yapan Meral Akşener’in “Gayri hukuki süreci yargıya taşıyacağım” dediği öğrenildi.

MHP’den kamuoyuna yapılan yazılı açıklamada,

“Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü’nün 11., 79. ve 81. maddeleri uyarınca tedbirli olarak kesin çıkarma cezası ile cezalandırılması istemiyle Merkez disiplin Kurulu’na sevk edilmiş bulunan Meral Akşener hakkında düzenlenen disiplin soruşturması dosyası münderecatı Merkez Disiplin Kurulunca müzakere edilmiş, müzakereler sonucunda yapılan gizli oylama ile, Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul ili, Üsküdar İlçesi Teşkilatı üyesi Meral Akşener’in Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü’nün 78/4 – (c), (e), (g), (h) ve (i) maddeleri uyarınca parti üyeliğinden “Kesin çıkarma” cezası ile cezalandırılmasına 08.09.2016 tarihinde oy birliği ile karar verilmiştir.

Meral Akşener İhraç Edildi

Ayrıca çağrı heyeti üyeleri Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç hakkındaki disiplin soruşturması da eksik evrak ikmali sonrasında ileriki bir tarihte sonuçlandırılacaktır. Kamuoyuna duyurulur.” denildi.

"YA BAŞBAKAN, YA BABAANNE OLURUM" DEMİŞTİ

Meral Akşener daha önce yaptığı açıklamada siyasi kariyeri ile ilgili "Ya MHP Genel Başkanı olup Başbakan olurum ya da babaannelik yaparım" demişti.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin