Meksika'da 7,1 büyüklüğünde deprem: ölü sayısı 200'ü geçti


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Meksika'da 7,1 büyüklüğünde deprem: ölü sayısı 200'ü geçti

Meksika'da 7,1 şiddetinde deprem.. Meksika'nın Puebla kentinde 7.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem başkent Meksiko City'de de hissedildi. Depremin merkez üssü Puebla şehri olarak açıklandı. Son gelen bilgilere göre depremde 200'den fazla can kaybı var

Takip Et

Meksika'nın güneyinde 7,4 büyüklüğünde deprem oldu..

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), merkez üssü Puebla eyaletine bağlı Rabosso kentinin 5 kilometre kuzeydoğusundaki depremin, 51 kilometre derinlikte kaydedildiğini açıkladı.

Ulusal Sivil Koruma Şeif Luis Felipe Puente, Twitter'dan yaptığı paylaşımda kendilerine henüz hasar bilgisi ulaşmadığını belirtti.B aşkent Meksiko'da da hissedilen deprem, halk arasında korkuya neden oldu. Halk panik içerisinde evlerini terk ederek sokağa döküldü.

Ülkede 8 Eylül'de yaşanan 8,1 büyüklüğündeki depremde de 96 kişi yaşamını yitirmişti.Meksika'da 19 Eylül 1985'de meydana gelen 8,1 şiddetindeki deprem en az 5 bin kişinin ölümüne yol açmıştı.

Meksika'da 7,1 büyüklüğünde deprem: İlk bilgiler 47 ölü

Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, ilkokul binasının enkazından 22 çocuk ve 2 yetişkinin cesedinin çıkarıldığını 30 öğrenci ve 8 yetişkinin ise hâlen kayıp olduğunu duyurdu.

Meksika'da 7,1 büyüklüğünde deprem: İlk bilgiler 47 ölü

8 eyalette okulların tatil edildiği belirtiliyor.

Meksika Federal Elektrik İdaresi, depremin ardından başkentte ilk aşamada 1.69 milyon aboneye elektrik verilemediğini ancak sonraki çalışmalar neticesinde sayının 676 bine düşürüldüğünü açıkladı.

Meksika'da 7,1 büyüklüğünde deprem: İlk bilgiler 47 ölü

Ülke genelinde elektrik kesintisinden etkilenenlerin sayısı ise ilk başta 4.7 milyon olarak açıklanırken, yoğun mesai sonucu 3 milyon 465 bin aboneye yeniden elektrik verildi.

Meksika'da 7,1 büyüklüğünde deprem: İlk bilgiler 47 ölüMeksika'da 7,1 büyüklüğünde deprem: İlk bilgiler 47 ölüMeksika'da 7,1 büyüklüğünde deprem: İlk bilgiler 47 ölü

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin