Lyon Beşiktaş maçı:2-1, Şok üstüne şok.. Maç sonucu


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Lyon Beşiktaş maçı:2-1, Şok üstüne şok.. Maç sonucu

Beşiktaş yarı finale için mücadele etti.. Fransa'da büyük şok.. Kara Kartal 1-0 önde götürdüğü mücadelede 2 dakikada 2 gol yiyerek tur ümidini İstanbul'a bıraktı.Beşiktaş:1 O.Lyon: 2 Dakika:85

Takip Et

UEFA Avrupa Ligi’nde temsilcimiz Beşiktaş, çeyrek final ilk ayak mücadelesinde Lyon deplasmanındaydı. Büyük heyecana sahne olan maçı Lyon 2-1 kazandı.

Beşiktaş’ın golünü 15. dakikada Ryan Babel kaydetti. Lyon 83 ve 84’te bulduğu gollerle maçı kazandı. Tur ise İstanbul’daki maçta belli olacak.

İlk yarıda tam anlamıyla bir Beşiktaş hakimiyeti vardı sahada. Oyunu istediği gibi yönlendiren Şenol Güneş’in takımı, Lyon’a bir pozisyon dışında gol şansı vermedi.

UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final ilk karşılaşmasında Beşiktaş, Fransa'da Lyon’a konuk oluyor. Başlama saati 22:05 olan mücadeleyi İspanya Futbol Federasyonu’ndan Mateu Lahoz yönetiyor. Maç öncesinde yaşanan olaylar sebebiyle karşılaşmanın başlama saati 22:50’ye kaydı.

TEMSİLCİMİZ BEŞİKTAŞ’TA İKİ EKSİK VAR

Şenol Güneş’in ekibinde cezalı olan Vincent Aboubakar ve sakatlığı bulunan Ricardo Quaresma dışında eksik bulunmuyor. Beşiktaş Fransa’dan olumlu bir sonuç alarak tur işini Vodafone Arena’da bitirmek amacında.

Beşiktaş Lyon Maç Sonucu

LYON: 0 - BEŞİKTAŞ: 1 (15' Ryan Babel)
(İkinci yarı oynanıyor)

STAT: Lyon
HAKEM: Mateu Lahoz (İspanya)
SAAT: 22.05
YAYIN: TRT 1
LYON: Lopes, Rafael, Mammana, Diakhaby, Morel, Tousart, Tolisso, Fekir, Ghezzal, Valbuena, Lacazette
YEDEKLER: Gorgelin, Jallet, Mbiwa, Ferri, Darder, Aouar, Cornet
TEKNİK DİREKTÖR: Bruno Genesio

BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan Gönül, Marcelo, Mitrovic, Tosic, Atiba, Oğuzhan, Babel, Talisca, Adriano, Cenk
YEDEKLER: Tolga, Beck, Atınç, Necip, Gökhan İnler, Tolgay, Ömer
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

Lyon – Beşiktaş CANLI MAÇ ANLATIMI

 

84'

GOL! Olympique Lyon, Jeremy Morel ile durumu 2-1'e getiriyor. Sağ kanadımızda topla buluşan Marcelo Guedes pasını kaleci Fabricio Agosto'ya atıyor. O noktada Jeremy Morel müdahale ile topu Fabricio Agosto'dan alıyor ve boş kaleye şutunu çekerek takımını öne geçirmeyi başarıyor.

83'

--Lyon--

GOL! Olympique Lyon, Corentin Tolisso'nun golüyle maçta eşitliği yakalıyor. Kazanılan bu serbest vuruşta topun başına geçen Mathieu Valbuena ortasını arka direğe doğru gönderiyor. O noktada Anderson Talisca'dan seken top Corentin Tolisso'nun önünde kalıyor. Corentin Tolisso yakın mesafeden şutunu çekiyor ve top ağlarla buluşuyor.

83'

--Beşiktaş--

Ceza sahası dışı sol çaprazında Tolgay Arslan, rakibi Mathieu Valbuena'ya yaptığı faul sonrası hakem Antonio Mateu Lahoz tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

81'

--Lyon--

Köşe atışı için topun başına geçen Nabil Fekir ortasını gönderiyor ancak herkesi aşan top ters taraftan auta gidiyor.

81'

--Lyon--

Dusko Tosic'in uzaklaştıramadığı topu önünde bulan Jeremy Morel ara pasıyla topu ceza sahası içi sağ çaprazındaki Maxwel Cornet'e atıyor. Kaleci ile karşı karşıya kalan Maxwel Cornet şutunu çekiyor ancak Fabricio Agosto bu şutu kornere çelmeyi başarıyor.

79'

--Lyon--

Mathieu Valbuena, Cenk Tosun'un ayak bileğine doğru yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

79'

--Lyon--

Olympique Lyon gole çok yaklaşıyor ! Sağ taraftan köşe vuruşu için topun başına geçen Maxwel Cornet ortasını arka direğe doğru gönderiyor. O noktada Corentin Tolisso'nun kafa vuruşu direkten geri geliyor. Dönen topu altıpasın önünde Emanuel Mammana tamamlamak istiyor ancak top farklı bir şekilde üstten auta gidiyor.

77'

--Lyon--

Nabil Fekir'in sol kanada gönderdiği pas sonrasında topla buluşan Mathieu Valbuena ofsayta yakalanıyor.

74'

--Beşiktaş--

Bu dakikada Beşiktaş oyuncu değişikliğine gidiyor. Oğuzhan Özyakup oyundan alınırken, Tolgay Arslan yerine oyuna dahil oluyor.

73'

--Lyon--

Oyuna sonradan dahil olan Christophe Jallet, rakibi Ryan Babel'e yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

71'

--Lyon--

Orta alanda Marcelo Guedes'den topu kapan Alexandre Lacazette, topla birlikte süratle ilerledikten sonra ceza sahası içi sağ çaprazına geliyor. Kaleci Fabricio Agosto'dan da sıyrılan Alexandre Lacazette şutunu çekiyor ancak top yan ağlarda kalıyor.

67'

--Lyon--

Hakemi aldatmaya yönelik hareketinden dolayı Nabil Fekir sarı kart ile cezalandırılıyor.

64'

--Beşiktaş--

Temsilcimiz oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Matej Mitrovic oyundan alınırken, Necip Uysal yerine oyuna dahil oluyor.

64'

--Lyon--

Ceza yayının hemen solundan Mathieu Valbuena topu sağına aldıktan sonra çok sert bir şut çekiyor ve top az farkla yandan auta gidiyor.

63'

--Lyon--

Mathieu Valbuena'nın sol kanattan ceza alanına çevirdiği ortası ön direkte Marcelo Guedes'den sekiyor ve arka tarafta Maxwel Cornet'in önünde kalıyor. Maxwel Cornet, topu kontrol ettikten sonra şutunu çekiyor fakat top defansımızdan geri dönüyor.

61'

--Lyon--

Sağ taraftan köşe vuruşundan Mathieu Valbuena'nın ön direğe yaptığı ortasını Marcelo Guedes uzaklaştıran isim oluyor.

60'

--Lyon--

Nabil Fekir'in pasıyla ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Mathieu Valbuena sağ ayağıyla plase bir vuruş yapıyor ancak top savunmamıza çarpıp kornere gidiyor.

58'

--Lyon--

Orta alandan süratle ilerleyen Oğuzhan Özyakup, rakibi Alexandre Lacazette tarafından faule maruz kalıyor ve hakem Antonio Mateu Lahoz sarı kartını Alexandre Lacazette için kullanıyor.

56'

--Lyon--

Mathieu Valbuena'nın köşe vuruşundan arka direğe gönderdiği ortasına Lucas Tousart istediği gibi bir vuruş yapamıyor ve top kalecimiz Fabricio Agosto'da kalıyor.

56'

--Lyon--

Ceza sahası içi sol çaprazından Mathieu Valbuena'nın rövaşatasını kaleci Fabricio Agosto topu kornere çeliyor.

55'

--Lyon--

Ceza sahası içi sol çaprazında son çizgiye kadar inen Corentin Tolisso yerden ortasını çıkartıyor ancak savunmamızda Dusko Tosic topu uzaklaştırıyor.

53'

--Lyon--

Bu dakikada ev sahibi ekipde 2 oyuncu birden değişiyor. Rachid Ghezzal yerini Maxwel Cornet'e bırakırken, Rafael Da Silva'da yerini Christophe Jallet'e bırakıyor.

50'

--Lyon--

Corentin Tolisso'nun arapasına ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Alexandre Lacazette ofsayta yakalanıyor.

49'

--Lyon--

Mathieu Valbuena'nın pasına hareketlenen Nabil Fekir sol kanatta ofsayta yakalanıyor.

48'

--Beşiktaş--

Beşiktaş 2. gole çok yaklaşıyor ! Sol taraftan köşe vuruşu için topun başına geçen Oğuzhan Özyakup ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Arka direkte Anderson Talisca kafa vuruşunu yapıyor fakat top direğin dibinden auta gidiyor.

46'

İkinci yarı için herşey hazır ve ikinci devre Olympique Lyon'un santra vuruşuyla başlıyor.

45'

İspanyol hakem Antonio Mateu Lahoz maçın ilk yarısını bitiriyor ve ilk yarı Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlanıyor.

45'

Maçın ilk yarısına oynanmamış süre olarak en az 2 dakika ilave ediliyor.

45'

--Beşiktaş--

Orta alanın sol kanadında topla buluşan Oğuzhan Özyakup, kaleci Anthony Lopes'in önde olduğunu görüyor ve şutunu çekiyor ancak Anthony Lopes bu şutu kurtarmayı başarıyor.

43'

--Lyon--

Rafael Da Silva taç atışıyla pasını Lucas Tousart'a atıyor. Ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Lucas Tousart sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak bu şut ters taraftan taca çıkıyor.

40'

--Beşiktaş--

Oğuzhan Özyakup'un sol taraftan kullandığı köşe vuruşu sonrasında altıpasın önüne doğru gelen ortaya Marcelo Guedes kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üstünden auta çıkıyor.

40'

--Beşiktaş--

Anderson Talisca ile sağ kanattan serbest vuruşu kullanıyoruz. Anderson Talisca'nın ceza alanı içerisine gönderiği ortası Emanuel Mammana'dan sekiyor ve kornere gidiyor.

38'

--Lyon--

Orta alanda serbest vuruş için topun başına geçen Mathieu Valbuena ortasını penaltı noktası üzerine doğru gönderiyor ancak o noktada Mouctar Diakhaby, Marcelo Guedes'e faul yapıyor.

35'

--Lyon--

Sol kanatta taç çizgisi üzerinde Olympique Lyon'un kazandığı serbest vuruş için topun başına Mathieu Valbuena geçiyor. Mathieu Valbuena'nin penaltı noktası üzerine gönderdiği ortasını Gökhan Gönül uzaklaştırıyor.

31'

--Lyon--

Sol kanattan Jeremy Morel'in arka direğe gönderdiği ortasına Mathieu Valbuena kafa vuruşunu yapıyor ancak top farklı şekilde yandan auta gidiyor.

29'

--Beşiktaş--

Anderson Talisca'ın sağ kanada gönderdiği pasla topla buluşan Gökhan Gönül, ön direğe doğru ortasını gönderiyor. O noktada Cenk Tosun'dan önce savunmada Mouctar Diakhaby topu uzaklaştırmayı başarıyor.

25'

--Beşiktaş--

Sağ kanatta Cenk Tosun'a yapılan faul sonrasında serbest vuruş için topun başına Anderson Talisca geçiyor. Talisca'nın, ön direğe yaptığı ortasına Marcelo Guedes istediği gibi bir şut çıkartamıyor ve top farklı şekilde yandan auta gidiyor.

22'

--Lyon--

Olympique Lyon'un kazandığı bu serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Nabil Fekir, sol ayağıyla kaleye şutunu gönderiyor ancak top farklı şekilde üstten auta çıkıyor.

21'

--Beşiktaş--

Marcelo Guedes, ceza sahasımızın hemen önünde hafif sağ çaprazda rakibi Nabil Fekir'e yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor. Bu kart sonrasında Marcelo'da rövanş maçında cezalı durumuna düşüyor.

20'

--Lyon--

Ceza sahası sol tarafından Corentin Tolisso son çizgiye indikten sonra pasını hemen yanındaki Nabil Fekir'e atıyor. Fekir, topun gelişine şutunu çekiyor fakat Marcelo Guedes'e çarpan top üst direkten geri geliyor.

19'

--Lyon--

Yarı alanımızın ortalarında Rafael Da Silva, Adriano'ya yaptığı sert faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor ve rövanş maçında cezalı duruma düşüyor.

19'

--Beşiktaş--

Atiba Hutchinson'ın pasıyla sol kanatta topla buluşan Adriano, ortasını ceza alanı içerisindeki Cenk Tosun'a doğru gönderiyor ancak Cenk'i aşan top ters taraftan tehlikeli bölgenin dışına çıkıyor.

15'

--Beşiktaş--

Anderson Talisca, serbest vuruşdan verdiği akıl dolu pasla golde asist yapan oyuncu oluyor.

15'

--Beşiktaş--

GOOOOOOOOOOLLLLLL!!! Beşiktaş, Ryan Babel'in golüyle maçta 1-0'lık üstünlüğü yakalıyor. Olympique Lyon yarı alanının ortalarından kazandığımız serbest vuruş için topun başına Anderson Talisca geçiyor. Talisca, yerden derinlemesine ceza sahası içi sağ tarafına doğru pasını gönderiyor. O noktada topu kontrol eden Ryan Babel sağ ayağıyla yerden düzgün bir vuruş yapıyor ve topu filelerle buluşturmayı başarıyor.

13'

--Lyon--

Rachid Ghezzal'ın pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Alexandre Lacazette sert bir şut çekiyor fakat top yan ağlarda kalıyor.

12'

--Lyon--

Mathieu Valbuena'nın ara pasına hareketlenen Nabil Fekir, penaltı noktasının sol tarafında ofsayta yakalanıyor.

9'

--Lyon--

Hızlı gelişen Olympique Lyon atağında sol kanatta topla buluşan Nabil Fekir şutunu çekiyor ancak kalesini terkeden Fabricio Agosto bu şutu kurtarmayı başarıyor.

9'

--Beşiktaş--

Pozisyonun devamında Mouctar Diakhaby'den seken top ceza sahası içi sağ tarafında Atiba Hutchinson'ın önünde kalıyor. Atiba, pasını ceza yayı içerisindeki Anderson Talisca'ya doğru gönderiyor. Talisca, topu sağına çektikten sonra şutunu çekiyor fakat top doğrudan auta gidiyor.

9'

--Beşiktaş--

Sol taraftan Beşiktaş köşe vuruşu kazanıyor. Topun başına geçen Oğuzhan Özyakup ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Arka direkte Dusko Tosic topu altıpasın önüne doğru çeviriyor. O noktada Marcelo Guedes yakın mesafeden şutunu çekiyor fakat top Mouctar Diakhaby'den geri dönüyor.

5'

--Beşiktaş--

Anderson Talisca'nın sağ taraftan köşe vuruşundan ön direğe yaptığı ortasını savunma uzaklaştırıyor.

4'

--Beşiktaş--

Orta sahadan kazandığımız serbest vuruş için topun başına Anderson Talisca geçiyor. Talisca'nın, penaltı noktası üzerine gönderdiği ortası sonrasında savunma topu uzaklaştıramıyor. O noktada Marcelo Guedes kaleye sırtı dönükken şutunu çekiyor ancak kaleci Anthony Lopes son anda topu kornere çelmeyi başarıyor.

1'

--Lyon--

Ceza sahası çizgisi üzerinde sağ kanattan Mathieu Valbuena'nın ön direğe yaptığı ortasını Dusko Tosic kafayla uzaklaştırıyor.

1'

Hakem Antonio Mateu Lahoz düdüğünü çalıyor ve mücadele, Cenk Tosun'un santra vuruşuyla başlıyor.

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin