Kurtlar Vadisi için 'darbe' soruşturması başlatıldı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Kurtlar Vadisi için 'darbe' soruşturması başlatıldı

Türk Patent Enstitü Başkanı Prof. Habip Asan, 15 Temmuz öncesinde “Kurtlar Vadisi Darbe” markası için başvuruda bulunan Ekranların uzun soluklu dizisi Kurtlar Vadisi serilerinin yapımcısı Pana Film hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 34 RTE 321 plakalı araç ve Bir mezarlık sahnesinde "Erdoğan" mezar taşı yazısı olan sahneleriyle de dikkatleri üzerine çekmişti.

Takip Et

15 Temmuz’da gerçekleşen başarısız darbe girişimi öncesinde “Kurtlar Vadisi Darbe” ismi için patent başvurusu yapan Pana Film hakkında soruşturma başlatıldı. Pana Film adına Ali Çavuşoğlu, 24 Mayıs’ta Türk Patent Enstitüsü’ne (TPE) başvurarak “Kurtlar Vadisi Darbe” ibaresini markalaştırmak talebinde bulunmuştu.

Başvuru incelendiği sırada 15 Temmuz günü darbe girişimi meydana geldi. TPE de bu gelişme üzerine başvuruyu reddetmekle kalmadı savcılığa bildirimde bulunma kararı verdi. Sabah’ın haberine göre, Enstitü Başkanı Prof. Habip Asan tarafından savcılığa gönderilen yazıda, “Bilindiği üzere ülkemizde 15 Temmuz 2016 gecesi Fetullahçı Terör Örgütü tarafından demokratik anayasal düzeni cebir ve şiddet kullanarak ortadan kaldırma girişiminde bulunulmuştur. ‘Kurtlar Vadisi Darbe’ ibareli marka başvurusu anılan darbe teşebbüsünden önce gerçekleşmiş olduğundan konunun suç oluşturabileceği şüphesi ile bildirilmesi uygun görülmüştür” denildi. Başvuru üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin