Kurban Bayramı tatili süresi belli oldu! Kurban Bayramı tatili kaç gün oldu?


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Kurban Bayramı tatili süresi belli oldu! Kurban Bayramı tatili kaç gün oldu?

Kurban Bayramı tatili kaç gün oldu? Başbakanlık'tan Son dakika Kurban Bayramı tatili açıklaması geldi, Kurban bayramında resmi tatil günleri süresi belli oldu! Kurban Bayramı tatili 9 gün olarak açıklandı.

Takip Et

Başbakanlık, memurların 16 Eylül’de tam gün idari izinli sayılacağını açıkladı. Kamu personelinin 16 Eylül Cuma günü de izinli sayılmasıyla Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personellerin 16 Eylül Cuma günü tam gün izinli sayılmasına ilişkin yazı Başbakan Binali Yıldırım tarafından imzalandı.

Buna göre kamu çalışanları için Kurban Bayramı tatili 9 güne çıkmış oldu. 9 Eylül cuma akşamı mesai bitiminde başlayan tatil, 19 Eylül pazartesi sabahı mesai başlangıcı ile son bulacak. Arefe günü 11 Eylül Pazar’a denk gelen Kurban Bayramı 12 Eylül pazartesi başlıyor. 4 gün süren bayramın son günü 15 Eylül perşembe. 16 Eylül cumanın da resmi tatil sayılmasıyla, kurum yöneticileri tarafından zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için kurumlarda asgari seviyede eleman bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar 9 gün izinli sayılacak

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin