Kısmi Af, Deniz Seki çıkamıyor: KHK eşit değil ve gayri adil..


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Kısmi Af, Deniz Seki çıkamıyor: KHK eşit değil ve gayri adil..

Kısmı af niteliği taşıyan, Adalet Bakanı Bozdağ'ın twitter hesabından açıkladığı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'a eklenen geçici maddeyle 38 bin mahkuma tahliye yolu açan KHK'den Ünlü sanatçı Deniz Seki yararlanamıyor.

Takip Et

Yeni çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname'de bulunan bir karar ile birlikte; Cezaevlerinde yatan  180 bin hükümlü ve tutukluya tahliye y olu açıldı, mahkumların 5’te biri tahliye edilecek. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından cezaevlerinin doluluk oranı ve binlerce savcı, hakim, polisin gözaltına alınıp tutuklanmasıyla  af beklentileirni arttırmıştı. 

Halen Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevin’nde bulunan Deniz Seki içinde erken tahliye umudu doğmuş hatta Seki’nin avukatı Naim Karakaya, konuyla ilgili olarak:’Henüz bir şey söylemek için erken ama söz konusu yasa yürürlüğe girerse Deniz Hanım’ın dışarı çıkma ihtimali doğar’ şeklinde konuşmuştu. Ancak ünlü sanatçı, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıkladığı "Koşullu Salıverme" kapsamı dışında kalıyor. Deniz Seki'nin avukatı Naim Karakaya ise "KHK, hükümlüler arasında eşitlik ilkesine aykırı gayri adil bir ayırım yaptı. Deniz Seki bu KHK dan istifade edemiyor." dedi.

Avukat Naim Karakaya, Deniz Seki Çıkıyor mu

Son dakika: Kısmı af çıktı, 38 bin mahkum tahliye oluyor
17.08.2016

Son dakika: Kısmı af çıktı, 38 bin mahkum tahliye oluyor

İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin