Kilis'e yine roketler: 1 polis şehit, 2 asker yaralı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Kilis'e yine roketler: 1 polis şehit, 2 asker yaralı

Kilis'te boş araziye düşen roket mermisinin imhası sırasında Kilis Emniyet Müdürlüğünde görevli bomba imha uzmanı polis memuru Murat Mimiroğlu şehit oldu şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Kahderen olayda şehit olan polis memuru Mimiroğlu'nun evli ve 2 yaşında bir kızı olduğu öğrenildi.

Takip Et

Kilis'e düşen roketin parçalarını imhası sırasında bir polis şehit oldu. Ekrem Çetin Mahallesi'ne saat 15.40 sıralarında, Suriye'den terör örgütü DEAŞ'ın kontrolündeki bölgeden atılan roket düştü. Boş araziye düşen roket parçasının imhası için olay yerine Kilis Emniyet Müdürlüğünden bomba imha uzmanı polis gönderildi.

Bomba imha uzmanı polis ve 2 asker, roket parçasının imhası sırasında patlamasıyla yaralandı. Olay yerine çağrılan ambulanslarla yaralı polis ve askerler Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan bomba imha uzmanı polis memuru Murat Mimiroğlu kurtarılamayarak şehit oldu. 2 askerin tedavisi ise devam ediyor.

VALİLİK PATLAMAYA İLİŞKİN BİR AÇIKLAMA YAPTI

Kilis Valiliği, Suriye’den atılan ve kente düşen roketlerin imhası sırasında meydana gelen patlamayla ilgili açıklama yaptı. Roketlerin terör örgütü IŞİD bölgesinden atıldığının tespit edildiği belirtilen açıklama şöyle:

“Suriye’den DAEŞ bölgesinden atıldığı tespit edilen 3 adet roket 15.35 sıralarında il merkezi ve sınır hattında muhtelif yerlere isabet etmiştir. Olay sonucunda patlamayan mühimmatların imhası sırasında 1 polisimiz şehit olmuş, 2 jandarmamız yaralanmış olup, yaralılar Kilis Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır.”

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin