Kılıçdaroğlu: Endişe etmeyin Rejim, el kaldırıp indirmekle değişmez


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Kılıçdaroğlu: Endişe etmeyin Rejim, el kaldırıp indirmekle değişmez

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili, "Rejim, el kaldırıp indirmekle değişmez. Hiç kimse endişe etmesin. Bu ülkede tek bir CHP'li olsa dahi parlamenter demokratik sistemden asla vazgeçmeyeceğiz. Rejimimizi asla değiştirmeyeceğiz" dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca ekonomide yaşanan gelişmeler, FETÖ tutuklamaları ve Anayasa değikliğine kadar bir çok konuda önemli tespit ve açıklamalar yaptı.

Takip Et

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ataşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan 14 projenin açılış törenine katıldı. Ataşehir’deki Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Seyit Torun, CHP İstanbul Milletvekilleri Dursun Çiçek ve Gamze Akkuş İlgezdi, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ile Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de yer aldı.

Açılış töreninde konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ekonomide yaşanan gelişmeler, FETÖ tutuklamaları ve Anayasa değikliğine kadar bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu..

“‘ONLAR AĞAÇ KÖKÜ YESİNLER’ DERSENİZ HUZURU SAĞLAYAMAZSINIZ”

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele üzerinden hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, “142 gazetecinin hapiste olduğu bir ülkede siz ‘Türkiye’de demokrasi vardır’ı anlatamazsınız. On binlerce devlet memurunu işinden atarsanız o ülkede demokrasi vardır, diyemezsiniz. Bir milyonu aşkın mağdur aile yaratırsanız ‘Onlar ağaç kökü yesinler’ derseniz ülkede huzuru sağlayamazsınız. Bir ülkede kadın erkek eşitliğini sağlamazsanız, yargının bağımsızlığını sağlamazsanız, devlette liyakati getirmez ve sağlamazsanız devleti çökertirsiniz. Bugün geldiğimiz nokta budur” diye konuştu.

“SİYASETTE ORTAYA ÇIKAN KRİZ EKONOMİYİ VURDU”

Siyasette ortaya çıkan krizin, ekonomiyi vurduğunu savunan Kılıçdaroğlu, “Bir taraftan terör bir taraftan baskı bir taraftan işine son verilen binlerce memur ve kamu görevlisi bir taraftan Fırat Kalkanı dediğimizden operasyondan şehitlerimiz bir taraftan ekonomide yaşanan ciddi sıkıntılar. Bir taraftan başbakanın bütün yetkilerini kullanan bir başka yetkili, yetkisiz yetkili ve dolayısıyla siyasette bir karamsarlık var. Ülkeyi kim yönetiyor belli değil. Siyasette ortaya çıkan kriz, ekonomiyi vurdu ve vurmaya da devam ediyor. Düzeltmek zorundayız bu ülkeyi, uygar bir ülke haline getirmek zorundayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, cumhuriyeti kurarken, onu demokrasiyle taçlandırmak istediler. Şu anda demokrasimizde de sorun var. Giderek bozuluyor demokrasimiz” ifadelerini kullandı.

“BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ”

Türkiye’deki mevcut sorunlara karşı ortak mücadele vurgusu yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Geldiğimiz noktada hepimizin sorumluluğu var. Bütün sorumluluğu getirip, benim omuzlarıma yıkıp, ‘Ey Kılıçdaroğlu, gel bizi kurtar’. Yok arkadaş, hep beraber, hep birlikte, omuz omuza mücadele edeceğiz. Ortak bir amacımız olmalı. Birlikte mücadele etmeliyiz. Birlikte mücadele etmenin yolu, aynı hedefi gözlememizdir. Aynı amacı bir dava haline getirmemizdir. Benim çocuğum işsiz, sizin çocuğunuz işsiz peki Ankara’daki beylerin çocuğu işsiz mi? Bu ülkenin yoksul halkının çocukları dağlarda terörle mücadele ederken, şehit olurken, Ankara’daki beylerin çocukları o dağlara gidiyor mu?” şeklinde konuştu.

“ŞEHİTLER ARASINDA AYRIM, EN BÜYÜK İHANETTİR”

Hükümeti şehitler arasında ayrım yapmakla suçlayan Kemal Kılıçdaroğlu, “Şehitler arasında ayrım yapmak, bu ülkeye yapılmış en büyük ihanettir. Bunu söyledim diye, hop oturup hop kalktılar. Evet, oturup kalkacaklar. Bir daha düşünecekler. Şehitler arasında ayrım istemiyoruz. Bütün şehitlere eşit davranılmalı. Bütün şehitler bu ülkenin onurudur. Şehitler arasında ayrım yapmak, bazılarına iyi para, bazılarına az para bunlar olmaz. Doğru değildir” açıklamasında bulundu.

“KİMSE CUMHURİYETİ VE PARLAMENTER DEMOKRATİK SİSTEMİ DEĞİŞTİREMEZ”

Başkanlık sistemi tartışmalarına değinen da Kılıçdaroğlu, “Parlamenter demokratik sistemimizi güçlendirelim, diyoruz. TBMM’nin yayınladığı ortak bildiride, parlamenter demokratik sistemin güçlendirilmesi gerektiği söylendi. Şimdi ne yapıyoruz? ‘Parlamenter demokratik sistemden vazgeçelim, başkanlık sistemini getirelim yani rejimi değiştirelim’. Bu ülkede hiç kimse cumhuriyeti ve parlamenter demokratik sistemi değiştiremez. Bunun mücadelesini hep birlikte vereceğiz. Demokrasiye ve cumhuriyete sahip çıkacağız” dedi.

“PARLAMENTER DEMOKRATİK SİSTEMDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Parlamenter demokratik sistemden asla vazgeçmeyeceklerini vurgulayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim cumhuriyetimiz altın tabak içinde bize sunulan bir cumhuriyet değildir. O cumhuriyet kurulurken, 1923’te alın teri vardı, kan vardı. Şimdi birileri geliyor ‘Efendim, parlamentoda çoğunluğu sağladık. Rejimi değiştireceğiz’. Rejim el kaldırıp indirmekle değişmez. Bir ülkenin rejimini tarihi, kültürü belirler. O nedenle hepimizin bilmesi gereken ve arkasında durması gereken düşünce parlamenter demokratik sistemi güçlendirmektir. Hiç kimse endişe etmesin. Bu ülkede tek bir CHP’li olsa dahi parlamenter demokratik sistemden asla vazgeçmeyeceğiz. Rejimimizi asla değiştirmeyeceğiz. Çünkü biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Nokta”

NEŞET ERTAŞ’IN SON BAĞLAMASI HEDİYE EDİLDİ

Konuşmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi tarafından, Neşet Ertaş’ın kullandığı son bağlama hediye edildi.  DHA

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin