İşte Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Dick Advocaat


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
İşte Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Dick Advocaat

Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Hollandalı teknik adam Dick Advocaat, bugün İstanbul'a geliyor. Ünlü teknik adam hakkında tüm detaylar, Dick Advocaat kimdir.

Takip Et

Fenerbahçe, Hollandalı teknik direktör Dick Advocaat ile anlaştı. Monaco'ya elenmesinin ardından Portekizli teknik adam Vitor Pereira ile yollarını ayırma kararı alan Fenerbahçe'nin, takımın başına Robin van Persie ve Gregory van der Wiel'i de yakından tanıyan Dick Advocaat'ı getirdiği öğrenildi.

Hollanda basınına açıklamalarda bulunan Dick Advocaat, Fenerbahçe'nin üst düzey bir kulüp olduğunu belirterek, "Danny Blind'ın hayal kırıklığı yaşamasını çok iyi anlıyorum. Ancak böyle büyük bir kulübe hayır diyemezsiniz. Sözleşmemde de, teklif almam halinde ayrılabileceğim yönünde bir madde bulunuyordu" ifadesini kullandı.

Hollanda Milli Takımı'nın teknik direktörü Danny Blind de, yardımcısının Fenerbahçe'ye gideceği haberini doğruladı.

Dick Advocaat Fenerbahçe kimdir

PEKİ DİCK ADVOCAAT KİMDİR? DİNK ADVOCAT KARİYERİ VE KUPALARI

27 Eylül 1947 tarihinde Hollanda'nın Lahey kentinde dünyaya gelen Advocaat, futbolculuk döneminde orta sahada görev almıştır. 1966-1984 tarihleri arasında profesyonel futbol kariyeri içerisinde yer almış ve 1980 itibariyla teknik direktörlük kariyerine ilk adımı atmıştır.

Teknik direktörlüğe ilk olarak Hollanda'nın bir kulübü olan DSVP takımıyla başlamıştır. Buradaki kariyerinin ardından 1984 yılında Hollanda Milli Takımı'nın yardımcı antrenör'ü olarak göreve başlamıştır.  1987 yılında tekrardan kulüpler düzeyine dönen Advocaat, 2 yıl Haarlem sonraki 2 yıl da SVV Schiedam takımını çalıştırmıştır.

Tarih 1990'ı gösterdiğinde Hollanda yardımcı antrenörlüğüne geri dönen teknik adam, 2 yıl sonra yeniden kulüpler düzeyine dönmüş ve Dordrecht takımında teknik patronluk yapmıştır.

1992 yılında tekrar Hollanda Milli Takımı'na dönen, fakat bu kez antrenör olmak yerine teknik direktörlük koltuğuna oturan Advocaat, önceki takımlarda olduğu gibi yine iki yıl devam ettiği görevini sonlandırarak Hollanda'nın sayılı kulüplerinden PSV Eindhoven ile anlaşmıştır. Burada 4 yıl kalan Advocaat, 1998 yılında Rangers'a geçmiş ve 4 yıl da orada teknik patronluk görevini üstlenmiştir.

Advocaat'ın bu tarihten sonraki kariyeri ise sırasıyla şu şekilde ilerlemiştir; 2002-04 Hollanda Milli Takımı, 2004-05 Borussia Mönchengladbach, 2005 Birleşik Arap Emirlikleri, 2005-06 Güney Kore, 2006-09 Zenit, 2009-10 Belçika Milli Takımı, 2010-12 Rusya Milli Takımı, 2012-13 PSV Eindhoven, 2013-14 AZ Alkmaar, 2014-15 Sırbistan Milli Takımı, 2015-16 Sunderland, 2015-16 Feyenoord (danışman). 

Futbolculuk kariyerine ise 1966 yılında ADO Den Haag'da başlayan Dick Advocaat, orta sahada görev almış ve San Francisco Gales, Roda, VVV-Venlo, Chicago Sting, Sparta Rotterdam, K. Berchem Sport ve Utrecht gibi takımlarda forma giymiştir.

Hollandalı teknik adam, Rusya'nın Zenit St. Petersburg takımının başında UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası'nı da kazanarak önemli bir uluslararası başarının sahibi olmuştur.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin