İstanbul sel ve yağmura teslim oldu. AKOM'dan son dakika uyarısı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
İstanbul sel ve yağmura teslim oldu. AKOM'dan son dakika uyarısı

İstanbul'da sağanak yağış hayatı felç etti. AKOM, meydana gelebilecek su baskını ve sel nedeniyle vatandaşları uyardı. İstanbul Valiliği de zorunlu olmadıkça özel araçla trafiğe çıkılmamasını istedi. Yollarda mahsur kalan araçlar var. Meteoroloji'den de aşırı yağış konusunda yeni uyarı geldi, Marmara Bölgesi aşırı yağışlardan etkilenecek birçok bölgede sel riski var...

Takip Et

İstanbul’da bu sabah adetaa kış kıyametine uyandı, kara bulutlar saatler ilerledikçe daha da çoğaldı ve, bazı bölgelerde hava geceye döndü. Gökgürültüsüyle birlikte başlayan sağanak yağmur İstanbul’da saat 08:00’den itibaren etkisini artırmaya başladı. Saat 08:30 sıralarında hızlanan yağmur İstanbul’da kentin büyük bölümünde  09:30’a kadar şiddetli bir şekilde etkisini sürdürdü.

VALİLİK: ARAÇLA TRAFİĞE ÇIKMAYIN

Yağmur aralıklarla etkili olmaya devam ediyor. İstanbul Valiliği “özel araçlarınızla dışarıya çıkmayın” uyarısı yaptı.

İşte ‘İstanbul’daki 18 Temmuz seli’nden notlar…

İstanbul Metrobüs yağmur sel
Metrobüs yolu da su altında kaldı.

YAĞIŞ NE KADAR SÜRECEK?

İstanbul'da gece saatlerinden itibaren etkili olan ve sağanağın, öğlen saatlerinde etkisini artırıp, akşama kadar fırtına şeklinde devam etmesi bekleniyor.

İstanbul Sel Felaketi

METREKAREYE 50 KİLOGRAM

Temmuz ayı ortalaması metrekareye 30 kilogram olan İstanbul'da bir saat içerisinde metrekareye 50 kilogram yağış düştüğü belirtiliyor. Bazı yerlerde ortalamanın 100 kilograma kadar çıkabileceği öngörülüyor. 

Aniden bastıran yağmur nedeniyle bir çok yerde su baskını meydana geldi.

İstanbul Sel Baskını

Yollarda araçlar mahsur kaldı.

İstanbul Sel

Atatürk Havalimanı-Aksaray ve Taksim-Osmanbey metrosunda bazı metro istasyonlarını su bastı.

İstanbul Valililğinden saat 10:00'da yapılan açıklamada ise  “Bugün ilimiz yoğun yağış aldığından ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması rica olunur.” denildi.

METEOROLOJİ TÜM MARMARA’YI UYARDI

Meteoroloji sağanak yağışlar konusunda tüm Marmara Bölgesi’ni uyardı. İşte Meteoroloji’nin aşırı yağışlar hakkında yapıtğı açıklama; Önceki tahmin ve uyarılarımız doğrultusunda Trakya'da beklediğimiz çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar son 6 saatte Kırklareli Babaeski'de 99 kg/m2, Lüleburgaz'da 54 kg/m2; Tekirdağ Süleymanpaşa'da 67 kg/m2, Hayrabolu'da 65 kg/m2 ve Malkara'da 62 kg/m2'ye ulaşmıştır. Yağışların etkisini devam ettirerek yer yer aşırı (100 kg/m2 üzeri) olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, heyelan vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

 

İstanbul 18 Temmuz Fırtınası
Bu fotoğraf 08:30'da çekildi...

 

İSTANBUL'DA YAĞMUR NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz’in (Sinop hariç) sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Bursa, Yalova, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli ve yerel olarak çok kuvvetli (21-75 kg/m2); Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile Çanakkale’nin doğu, Balıkesir’in kuzey ilçelerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100 kg/m2 ve üzeri) olması bekleniyor.

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

İstanbul 5 Günlük Hava Durumu

Son dakika: İstanbul AKOM, İBB ve Valilikten uyarı: Yağış şiddetlenecek
18.07.2017

Son dakika: İstanbul AKOM, İBB ve Valilikten uyarı: Yağış şiddetlenecek

İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin