İstanbul'da Nil Timsahına Tecavüze Ettiler


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
İstanbul'da Nil Timsahına Tecavüze Ettiler

İstanbul'daki bir hayvanat bahçesinde akıllara durgunluk veren 'timsaha tecavüz' iddiası.. Hayvanat bahçesindeki yuvasından dışarı çıkmayan ve aşırı zayıfladığı gözlemlenen Nil timsahının, hayvanat bahçesi görevlisi 57 yaşındaki N.K tarafından tecavüze uğradığı ortaya çıktı.. Tecavüz zanlısı 57 yaşındaki N.K'nin, diğer hayvanlara zarar verdiğini öne sürdüğü timsaha 6 ay boyunca 'intikam amaçlı' tecavüz ettiği belirlendi.. Ülkemizde ördek, kedi, köpek, at, tavuk gibi neredeyse her canlının tecavüze uğradığına, hatta ayakkabı, damacana, cansız manken, araç egzozu, çiğ etin bile tecavüz mağduru olduğuna da şahit olmuştuk. Son olarak bu acı listeye Nil Timsahı da eklenmiş oldu..

Takip Et

Geçtiğimiz yıl meydana gelen ve 'pes artık' dedirten iddiaya göre olay öyle gelişti; Kendisine verilen yiyeceği yemeyi reddeden ve sürekli hayvanat bahçesi içerisindeki yuvasında saklanan timsahın aşırı zayıfladığını gören hayvanat bahçesi yetkilileri, timsahın bulunduğu kafese güvenlik kamerası yerleştirdi. Ertesi sabah kamera görüntülerini inceleyen görevliler gördükleri karşısında şoke oldu..

İddiaya göre 25 yıldır hayvanat bahçesinde görevli olarak çalışan gece bekçisi 57 yaşındaki N.K., yanında getirdiği etle beslediği timsahı bayılttıkan sonra ön ve arka ayaklarını bağlayıp tecavüz etti. Tecavüz olayının ortaya çıkmasının ardından görevli N.K  hayvanat bahçesi yönetimi tarafından görevinden uzaklaştırıldı ve şikayet üzerine polis tarafından gözlatına alındı.. 

SUÇUNU İTİRAF ETTİ: İNTİKAM AMAÇLI YAPTIM

Asayiş şubesi polislerinin gözaltına aldığı temizlik görevlisi suçunu itiraf etti. Tecavüz zanlısı polise verdiği  ilk ifadesinde 'timsahları ceylan, geyik gibi masum ve savunmasız hayvanlara saldırıp yedikleri için sevmediğini, bu nedenle intikam amacıyla tecavüz ettiğini beyan etti. yaklaşık 6 aydır tecavüz olayının yaşandığı belirtildi.

'Hayvana yönelik cinsel istismar' suçlamasıyla mahkemeye sevk edilen N.K, 4 ay hapis cezası verildi. Zanlının mahkemedeki tutumu nedeniyle 'İyi Hal' indirimi yapıldı ve ceza 2 aya indirildi. Mahkeme zanlının pişman oluğunu belirtmesi üzerine suç işlemeyeceğine kanaat getirerek cezayı erteledi.

HAYVANLARA YÖNELİK SUÇLAR 'KABAHAT' DEĞİL, 'AĞIR CEZALIKTIR'

Mahkemeden çıkan karara tepki gösteren hayvanseverler, hayvanlara yönelik işlenen suçların sadece bir 'kabahat' olarak görüldüğünü berirterek; Bu ve buna benzer olaylara neredeyse hiç ceza verilmiyor. Katliamların, işkencelerin, tecavüzlerin önü açılıyor. Bu suçlara karışanlar yarın mutlaka bir başka suça karışıyor. Bunun nedeni de ceza almayacaklarını bilmelerinden kaynaklanıyor, hayvanlara yönelik suç işleyenler ceza kanunu kapsamında yargılanmalı ve ağır cezalar verilmeli.. Şeklinde tepkilerini ve taleplerini dile getirdiler..

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin