İsrail’den Erdoğan'a küstah cevap: Saçmalık.. Osmanlı artık geride kaldı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
İsrail’den Erdoğan'a küstah cevap: Saçmalık.. Osmanlı artık geride kaldı

İsrail, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mescid-i Aksa tepkisine küstah ifadelerle cevap verdi...İsrail Erdoğan'a, 'Osmanlı Günleri geride kaldı. O kendi ülkesinin zor iç sorunlarıyla ilgilensin' dedi.. İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, doğrudan Erdoğan'ın Mescid-i Aksa konusundaki sözlerini "temelsiz, çarpıtılmış ve saçma" olarak nitelendirerek, "Osmanlı imparatorluğu günleri geçti" ifadesini kullandı.

Takip Et

İsrail Dışişleri sözcülüğünün resmi Twitter hesabından yapılan ve Türkiye’yi hedef alan küstah açıklamada, “Erdoğan kendi ülkesinin zor sorunlarıyla ilgilense daha iyi olur” denildi.  Açıklamada, Kudüs’teki Müslümanlar’dan “azınlık” olarak bahsedildi ve  Kudüs’ün “Yahudilerin başkenti olduğu” öne sürüldü.

"CAM SARAYLARDA YAŞAYANLAR ATILAN TAŞLARA KARŞI DİKKATLİ OLMALIDIR"

Açıklamada şöyle denildi; “Osmanlı İmparatopluğu günleri geçti. Kudüs geçmişte de, şimdi de, gelecekte de her zaman Yahudilerin başkenti olacaktır. Geçmişteki uygulamalardan çok farklı olarak, Kudüs'teki yönetim güvenliğe, serbestliğe, ibadet özgürlüğüne ve tüm azınlıkların haklarına saygılıdır. Cam saraylarda yaşayanlar, atılan taşlara karşı dikkatli olmalı”.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü AKP Grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Osmanlı'nın elinden çıkmasıyla başlayan Kudüs'ün sıkıntılı günlerinin bölgede İsrail devletinin kuruluşuna yönelik hadiselerle birlikte adeta kâbusa dönüştü. Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girişini zorlaştırmak için her türlü yola başvuran İsrail yönetiminin, işi Harem bölgesini Müslümanlara yasaklayarak fiili işgale kadar götürmesi bardağın taşmaya başladığının işaretidir” ifadesini kullanmıştı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'in küstah açıklamalarına kınama
26.07.2017

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'in küstah açıklamalarına kınama

İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin