IŞİD El Bab'ta bomba yüklü araçla saldırdı: En az 60 ölü, 100 yaralı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
IŞİD El Bab'ta bomba yüklü araçla saldırdı: En az 60 ölü, 100 yaralı

Suriye El Bab'ta muhaliflerin kontrolündeki bir bölgede bulunan askeri merkez ve güvenlik kontrol noktasına terör örgütü IŞİD mensuplarınca bomba yüklü araçla saldırısı gerçekleştirildi. AA'nın haberine göre, saldırıda çoğu sivil, 60 kişi hayatını kaybetti. En az 100 kişi yaralandı. Türkiye'ye getirilen yaralı sayısı 40'ı geçti.

Takip Et

Bölgede bulunan AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, terör örgütü DEAŞ, Halep'in kuzeybatısında, Bab ilçesinin 3-4 kilometre kuzeybatısındaki Susiyan köyünde ÖSO'ya ait güvenlik binasının önünde toplanan sivilleri hedef aldı.

DEAŞ'a ait bombalı araç, Bab'a dönmek üzere ÖSO karargahının önünde toplanan yüzlerce sivilin yakınında patlatıldı. Saldırıda büyük çoğunluğu sivil 60 kişi yaşamını yitirdi, 100'den fazla kişi yaralandı.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının, El Bab'a sekiz kilometre uzaklıkta yer alan Süsyan köyündeki askeri komuta merkezlerini ve güvenlik noktalarını hedef aldığını duyurdu.
El Bab Yarlılar Kilis'e getiriliyor

Bölgedeki güvenilir kaynaklar daha önce saldırıda 35 sivil vatandaş ve altı ÖSO mensubunun hayatını kaybettiğini bildirmişti.
 

YARALILAR KİLİS'E GETİRİLİYOR
Saldırıda yaralanan onlarca Suriyeli bölgeden tahliye edilerek, Kilis’in Elbeyli içlesine bağlı Çobanbey'deki sıhhi tahliye noktasına getirildi. Burada bekleyen ambulanslara alınan 42 Suriyeli Kilis'e getirilerek, devlet hastanesinde tedavi altına alındı. Yaralıların Kilis’e sevki sürüyor.

El Bab canlı bombalı saldırı, 60 ölü 100'den fazla yaralı
TSK'nın desteklediği Özgür Suriye Ordusu dün El Bab'ın kent merkezinin önemli bir bölümünü kontrol altına almıştı.

DEAŞ'LI TERÖRİSTLER İTİRAF ETTİ
Terör örgütü DEAŞ, Halep vilayetinde elinde tuttuğu son büyük yerleşim olan El Bab'da yenildiğini kendi yayın organı olan Amak vasıtasıyla itiraf etti. Terör örgütünün, El Bab yakınlarındaki Tadif, Baza ve Kabasin'den de çekildiği belirtildi. Bu yerleşimlerde bazı DEAŞ teröristlerinin binaların içine saklanmış olabileceği belirtiliyor. Bu yüzden bölgedeki Fırat Kalkanı güçleri ihtiyatlı şekilde ilerliyor.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin